rzeczywista opłata za wywóz odpadów np.komunalnych, przeysłowych,budowlanych, itp.Czyli ile naprodukowałeś ,za tyle zapłacisz.
Przy bardzo dużej różnorodności działalności jestem ciekawy jak tutaj może być wyliczona opłata
daramis
Przy bardzo dużej różnorodności działalności jestem ciekawy jak tutaj może być wyliczona opłata.
Hammer
Bo w naszych więzieniach Maniu jest mnóstwo oszustów podatkowych, którzy źle PITa wypełnili. A sankcje są identyczne.
A moim zdaniem w przypadku wspólnot mieszkaniowych zarząd wspólnoty nie ma prawa wypełnić takiej deklaracji bo to przekracza zwykły zarząd (czyli listę rzeczy ustawowo opisanych co zarząd może, jak nie ma na liście to nie może).
To w całej UE funkcjonuje ten bubel?
mania
Pzrestańcie już labidzić, w całej Europie dają sobie radę z tym problemem, to i Polska sobie poradzi.
sprawiedliwy
mania
Tak i to od wielu lat, zdaje się ze działał w cywilizowanych krajach zanim powstała UE
Ws. labidzenia to głównie do Hammera
sprawiedliwy
mania
Tak i to od wielu lat, zdaje się ze działał w cywilizowanych krajach zanim powstała UE
Ws. labidzenia to głównie do Hammera.
Odnośnie odbioru odp. od przedsiębiorców:
Muszę zajrzeć do uchwał w innych miastach, albo zajrzyjcie sami, bo na razie nie mam czasu. Trzeba wpisać do google nagłówek naszej uchwały: "uchwała ws. szczegółowego sposobu i zakresu świadczenia usług w zakresie odbierania odpadów w gminie" Powinno się pokazać kilka gmin
mania
W krajach UE działają różne systemy gospodarki odpadami niekoniecznie zbliżone podobieństwem do naszego nowoczesnego bubelka na którym ktoś chce zbijać kokosy puki co o dalszym losie ustawy zdecyduje trybunał[www.portalsamorzadowy.pl] Mamy wolny rynek i tak moim skromnym zdaniem powinno pozostać.
sprawiedliwy
mania
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-11-16 18:56 przez sprawiedliwy.
szeptuś
Po wstępnych obliczeniach i przyjęciu, że mieszane 15zł, a segregowane 10zł, to nowy system gospodarki śmieciami będzie mnie kosztował o sto kilkanaście procent więcej niż płacę teraz.