szeptuś
Właściciel posesji jest jeden, na tej posesji mieszkają jednak 3 rodziny tzn. jedna rodzina, ale np. 3 różne nazwiska.
- Czy ankietera będzie interesował tylko właściciel nieruchomości, czy też właściciel może odesłać ankietera do pozostałych rodzin?
Tomasz Zymer
...w naszym gminnym ogłoszeniu jest powiedziane jasno: właściciel nieruchomości składa za właściciela, a za niego składa wspólnota. Obowiązkiem wspólnoty jest złożenie deklaracji składanej przez każdego właściciela za każdego właściciela. To przecież jasne. Nicht wahr? ;)
Mania
miejscu zazwyczaj przebywa
mania
Analiza definicji miejsca zamieszkania.
Na gruncie rozporządzenia WE Parlamentu Europejskiego i Rady Europy nr 763/2008 z dnia 9 lipca 2008r. w sprawie spisów powszechnych ludności i mieszkań (Dz.Urz. UE L 218 z 13.08.2008, s. 14) w przepisie art. 2 lit. d, należy uznać, iż osoba zamieszkująca na danej nieruchomości (jest jej "mieszkańcem"), jeżeli w tym miejscu zazwyczaj przebywa (bytuje) i spędza czas przeznaczony na odpoczynek, niezależnie od czasowych nieobecności związanych z wypoczynkiem, urlopem, odwiedzinami u przyjaciół i krewnych, interesami, leczeniem medycznym lub pielgrzymkami religijnymi.
informacja ze str. Góry Kalwarii
mania
z ?Uchwały Rady Miejskiej nr 308/VI/28/2012 z dnia 22 listopada 2012 r. - jest na str. [bip.konstancinjeziorna.pl]
(czwarta od góry)
3. 1. Zmieszane odpady komunalne odbierane są z nieruchomości zamieszkałych:
1) w zabudowie wielorodzinnej ? nie rzadziej niż raz w tygodniu,
2) w zabudowie jednorodzinnej ? raz na dwa tygodnie.
2. Odpady zbierane w sposób selektywny: papier, metal, tworzywa sztuczne, szkło, opakowania
wiełomateriał owe, odzież i tekstylia odbierane są z nieruchomości zamieszkałych:
1) w zabudowie wielorodzinnej ? nie rzadziej niż raz na dwa tygodnie,
2) w zabudowie jednorodzinnej ? nie rzadziej niż raz w miesiącu.
3. Odpady wielkogabarytowe oraz zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny odbierane są
z nieruchomości zamieszkałych dwa razy w roku kalendarzowym, w tym w 2013.
4. Odpady ulegające biodegradacji, w tym odpady zielone są odbierane w okresie kwiecień-listopad
z częstotliwością raz na dwa tygodnie.
5. Zużyte baterie i akumulatory, przeterminowane leki są zbierane w wyznaczonych punktach na
terenie gminy.
6. Zużyte opony, odpady remontowo-budowlane oraz inne odpady niebezpieczne wydzielone ze
strumienia odpadów komunalnych są zbierane w Gminnym Punkcie Selektywnej Zbiórki Odpadów
i nieco dalej
5. 1. Szczegółowe zasady dotyczące zbierania, segregacji odpadów komunalnych i przekazywania
ich do odbioru przedsiębiorcy wyłonionemu w drodze przetargu określa ?Regulamin czystości i porządku
na terenie gminy Konstancin-Jeziorna?.
2. Harmonogram odbioru odpadów komunalnych wraz ze szczegółową lokalizacją punktów zbiórki
zużytych baterii i akumulatorów oraz przeterminowanych leków zostanie podany po publicznej
wiadomości w sposób zwyczajowo przyjęty i opublikowany na stronie internetowej gminy
Konstancin-Jeziorna.
mania
Żelazna, dokładnie będzie wszystko opisane w regulaminie, który mają uchwalić radni na sesji kwietniowej
...skąd worki będzie napisane w komunikacie po rozstrzygnięciu przetargu na firmę odbierającą
Zelazna Lejdi
ja wiem, wiem Maniu, teraz też tak robię, ale kwestia tych worków. Za każdy worek będę musiała zapłacić pewnie ze 2 zeta tak?, więc jak będa potrzebne min 3 worki to da mi to razem 10 plus cena worków... no nie wiem, ja sobie tego zwyczajnie nie mogę wyobrazić....wypełniłam formularz, wysłalam dzisiaj, zobowiązałam się do segregowania (teraz też tak robie). Wiem, że np w Germanii worki wliczone są w cenę odbioru śmieci i raz na pół roku, dostajesz paczkę worów i jakoś się to tam kręci, ale przyznam to ta dalsza Germania...;)