Burmistrzowania to pewnie nie, bo to osoba z wyboru, ale usługę urzędniczenia (kierowania i obsługi wydziałów) pewnie tak.
Historia się powtarza, tak jak z POŚ, PGO - w takim Milanówku ( o czym już było wałkowane na forum) robiły to 3 (trzy) pracowite urzędniczki, u nas nie podołało 7 (siedem), choć ministerstwo przygotowało gotowca. Kcin wynajął firmę z Wrocławia (AŻ!), która korzystała z materiałów znalezionych pzrez ciocią google, bo wydz. nie potrafił podać ile czego się u nas produkuje (myslę o rodzajach śmieci)
Zajrzałam do SIWZ i zdębiałam, dane które ma opracować firma powinny być w gminie. Proszę zobaczyć. Pogięło kogoś?
źródło: [
bip.konstancinjeziorna.pl]
Dalej w SIWZ jest wśród poleceń:
Przygotowanie uchwał.....
...
Opracowanie wzoru deklaracji o wysokości opłat za odpady dla właściciela nieruchomości
Tego też urzędnicy nie potrafią?
Nie chce mi się szukać, ale pewnie gotowiec systemu gospodarowania odpadami komunalnymi wraz z rubryczkami które należy wypełnić też by się w Internecie znalazł?
A tak znowu z kieszeni podatników popłynie kasa. A za co biorą pieniądze urzędnicy? Dlaczego w innych gminach robia to w ramach swoich obowiązków?
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-08-25 10:44 przez mania.