Renfri
Wyjaśniło się - w gminie nie dostanę dodatkowego worka na odpady zielone. Ponadlimitowe ilości mogę w dowolnym opakowaniu ponoć oddać na Słowiczej.
.
Cytat z postu Mani - odpowiedź Lekaro [
www.konstancin.com]
A teraz HIT!!!smiling bouncing smiley
4. Czy jest możliwość zwiększenia (w zabudowie jednorodzinnej) ilosci worków na odpady zielone w okresie opadania liści? - dodatkowe worki można pobrać w urzędzie UMiG
Zatem mamy dwie możliwości:
1/ wziąć torbę w urzędzie, a urząd odmówi
2/ pobrać torbę w urzędzie, a urząd nie da
Ja tam bym nie wołała innej firmy, po odbiór zielonych, i jeszcze do tego dokładała kasę, żeby później sądzić się z UMiGiem.
Za to wystąpiłabym z kolejnym wnioskiem o inf. publiczną takiej np. treści:
"Ponawiam mój wniosek o informację publiczną (w załączeniu ksero mojego poprzedniego wniosku oraz odpowiedź UMiG ):
proszę o podanie na jakiej podstawie prawnej odmówiono mi w UMiG Konstancin-Jeziorna wydania dodatkowych worków na odpady zielone.
W odpowiedzi proszę o zacytowanie tych fragmentów przepisów prawa oraz uchwał RM, które stanowiły podstawę prawną takiej odmowy.
(
Np. Uchwała RM Konstancina-Jeziorny nr XXX z dnia YYY par.A ust.B - mieszkaniec może przekazać firmie odbierającej odpady tylko 2 worki zawierające segregowane odpady zielone w dniu odbioru tych odpadów.)
W podanych przepisach, na jakie powołuje się UMiG w swojej odpowiedzi - takich zapisów nie znajduję, a dołączone dokumenty przetargowe nie stanowią prawa.
Stąd mój ponowny wniosek."
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-07-19 21:12 przez Hesia-Mela.