Wysłane przez:
Tomasz Zymer
(---.mazowieckiesieci.pl)
Za dwa własne brązowe i jeden dobrany z UMiG dostaje się dwa brązowe. Za trójką brązową dostaje się trójkę. Trójka bije dwie pary bez atu.
Reguły gry mają się wkrótce pojawić na nowej stronie gminnej poświęconej wyłącznie tematyce śmieciowej, o bardzo precyzyjnym tytule STRONA PUBLICZNA GMINY: [
konstancin-jeziorna.doc.pl]. Będą też tam opisane różne klasyczne partie rozpisane na mieszkańca, UMiG, Lekaro oraz "dziadka". Zamiast grać z dziadkiem można też zagrać z sąsiadem (podrzucić mu pod bramę na tzw. "kukułkę" - moi sąsiedzi to praktykują).
Jeśli chodzi o "
właścicieli nieruchomości wolnstojących" (bliźniaków i szeregowców to oczywiście nie dotyczy!), to nowa strona gminna zawiera liczne cenne i aktualne informacje, np. takie:
- "
Deklaracje do 15 kwietnia należy złożyć w kancelarii UMiG (pok. nr 4) lub można przesłać pocztą na adres: ul. Warszawska 32, 05-520 Konstancin-Jeziorna."
"
Reklamację dotyczącą nieodebrania przez P.P.H.U. LEKARO Jolanta Zagórska z nieruchomości odpadów zgodnie z harmonogramem, niepozostawienia worków na odpady segregowane itp. należy zgłaszać w terminie 24 godz. od nieodebrania odpadów na adres e-mail: rolny-srodowisko@konstancinjeziorna.pl..."
Czekamy, aż nie odbiorą nam odpadów. Od momentu, kiedy nie odebrali (który to dokładnie moment?), mamy dokładnie 24 godziny na kontakt z Urzędem. Przypomina mi to lekarstwo na urok karła, zawarty w pewnym staroangielskim manuskrypcie medycznym: "Przygotujesz te zioła, wylejesz je na miejsce, gdzie stanie karzeł, zanim przyjdzie ten karzeł."
Jak przystało na "Stronę Publiczną Gminy", pierwsza i najbardziej czytelna informacja na stronie jest następująca:
"Do logowania mają prawo zarejestrowani i uprawnieni do logowania użytkownicy systemu. Pozostali użytkownicy nie powinni podejmować prób realizacji operacji logowania."
Nie wiem, na ile nowa stronka "uzdrowi" sytuację z odbiorem śmieci (u mnie Lekaro odbiera regularnie, nowych worków nie zostawiają, odpadów "zielonych" żadnych nie produkuję, wszystko to ściółka i kompost). Jestem jednak już teraz pewien, że nowa stronka poprawi stan zdrowia gminnej populacji. Wszyscy przecież wiemy, że ŚMIECH TO ZDROWIE.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-08-30 21:31 przez Tomasz Zymer.