mania
Myślę, że nie należy sie przejmowac, bo od nadmiaru (usług) głowa nie boli. Nikt nie ukarze, jesli żółty worek wystawi sie nie co 2 tyg, ale co miesiąc. Reszta pozostała bz.
Obciach jest z nie podaniem wczesniej nowych terminów
Mnie od nadmiaru usług głowa boli!
Październik 2013r.
1/10 (wtorek) tylko worek żółty - odpady plastiki
8/10 wtorek - tylko szkło - worek zielony
9/10 środa - tylko odpady zielone - worek brązowy
10/10 czwartek - odpady komunalne
15/10 wtorek - worek żółty - plastiki
16/10 środa - gabaryty
23/10 środa - odpady zielone - worek brązowy (nota bene nadal otrzymuję małe worki)
24/10 czwartek odpady komunalne
29/10 wtorek -worek żółty, plastiki.
I za każdym razem trzeba wstać przed 6 rano i wystawić odpowiednie śmieci. Mnie jako mieszkańca nie interesuje, w którym jestem sektorze, ani jaki samochód zabierze odpady - to są sprawy między UMiG i Lekaro. To jest sprawa organizacji - niech przyjeżdżają nawet 3 samochody jednego dnia i zabierają po kolei odpowiednie worki.
Uważam, że to jest nadużywanie mieszkańców - którzy nie dość, że segregują wszystkie śmieci, to "za karę" muszą z tego powodu 9 razy w miesiącu wstawać rano i je wystawiać.
A tak, Lekaro jest w porządku - będzie sobie przysyłać samochody, jak im wygodnie (zgodnie z harmonogramem), a czas tracą mieszkańcy!
Czy naprawdę tak trudno jest ustalić 1 dzień w tygodniu dla każdej ulicy ( czyli zrobić 5 sektorów dla Lekaro -bo 5 dni w tygodniu)?
... i zrobić harmonogram taki, żeby odpowiednio pogrupować wystawiane worki ( z zachowaniem terminarza: co dwa tygodnie komunalne, co dwa tygodnie zielone, 1 raz w m-cu szkło, 1-2 razy w mcu plastiki) - tu już w/g życzeń Lekaro.