Wysłane przez:
maria
(---.warszawa.vectranet.pl)
"Nie jest dokładnie na bieżąco, ale dowie się i mi przekaże"
Czytałam listy złożonych wniosków i litościwie poodpowiem - nie składała.
Był złożony jeszcze przeze mnie wniosek dot. świetlicy w jednej z wsi - Ciszycy, ale nie wiem co się z nim potem działo - przypuszczam, że przyszło pismo z wezwaniem do uzupełnień - PROW jest specyficzny i potem wszystko zapewne "zdechło".
Projekty POKL Cyfrowa Szkoła są systemowe - nie trzeba samemu startować w konkursie, Urząd Marszałkowski przekazuje wykaz wydatków kwalifikowalnych. W tym roku przeszedł 1 konkurs z RPO - infrastruktura turystyczna (szkoda - nie składaliśmy a można było rok temu się przygotować), projekty WFOŚiGW - edukacja ekologiczna, pielęgnacja zieleni, woda i kanalizacja, energia odnawialna chyba też. Azbest bodajże. To tak na szybko, w projektach dla gmin nie siedze bo projekty w ramach pracy - duże infrastrukturalne jako kierownik inwestycji w POIiŚ, pochłaniają czas i po godzinach. Był znowu konkurs na zajęcia dodatkowe dla szkół i miejsca w przedszkolach w ramach POKL. No i dofinansowanie sal sportowych i skateparków ...
PROW też był chyba.
Dla firm na razie nie ma nic. Będzie w przyszłym roku i z RPO i z POIG (działalność eksportowa, promocja firm).
tu "schetynówki"
[
www.mazowieckie.pl]
maria
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-10-26 18:59 przez maria.