Hesia-Mela
(...) Udałam się do UMIG - Wydział Ochrony Środowiska (...) Pan urzędnik poinformował, że niestety nie jest osobą decyzyjną, więc nic nie może.(...)
Niemoc urzędu jest powalająca - za niefrasobliwość, lekceważenie mieszkańców, bezczynność, zaniedbanie wykonywania obowiązków ... chyba ktoś decyzyjny poniesie konsekwencje?
nie znalazłam w e-BIP żadnej info, kto jest "decyzyjny". Czy w ogóle ktoś taki jest ? bo główną zasadą w grze "to nie my - to oni" jest rozcieńczenie odpowiedzialności, noooo ale jest to zasada niebezpieczna, bo w ostatecznym rozrachunku odpowiedzialność ponosi burmistrz (chyba, że gminni radcowie wykombinują inaczej
)
Bardzo mnie zaintrygował numer z roszadą ZGK i asfalciarni; czy to jest realne ? lubię to
ps: rozczulająca jest troska starostwa o ... no nie wiem, o co, ale o cos przecież chodzi z tą likwidacją gpszok-a, tymczasem asfalciarnia w bezpośrednim sąsiedztwie 5 szkół i 1 przedszkola takiej troski w starostwie nie wywołuje, troski o naszych milusińskich, o dziateczki nasze kochane, o naszą przyszłość w zbezczeszczonych płuckach zaklętą
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-11-12 18:45 przez ola.