Mamy juz 30 stron tego wątku, poproszę jeszcze raz:
Chcąc segregować płacę 10 zł. za osobę/miesiąc bez względu na ilość worków - aby tylko były segregowane, czy
10 zł za osobę/miesiąc za każdy worek?
Segregując to znaczy ile frakcji-worków? Czy metal ze szkłem czy oddzielnie, plastik oddzielnie, biodegradowalne oddzielne?
Segregując zkąd mam mieć 120 l. metali, 120 l. plastiku, 120 l. szkła itd. W moim przypadku to nierealne (i myśle, że nie tylko u mnie). Segregując odpady powinien być wybór gdzie włąściciel zaznaczy rubrykę: raz na miesiąc lub raz na 2 miesiące. Każdy będzie chciał, żeby było taniej, więc zaznaczy segregację. Ale zkąd mieć prawie pół metra sześciennego śmieci co miesiąc.
Miałbym jeszcze pytanie z moim postem poprzednim.
Żelazna Lejdi
szeptuś
Właściciel posesji jest jeden, na tej posesji mieszkają jednak 3 rodziny tzn. jedna rodzina, ale np. 3 różne nazwiska.
- Czy ankietera będzie interesował tylko właściciel nieruchomości, czy też właściciel może odesłać ankietera do pozostałych rodzin?
Jeżeli pod jednym dachem mieszkają np. 3 rodziny i każda ma wydzielone lokum z osobnymi wejściami, to każdy składa deklarację za swój lokal.
W jaki sposób będą rozliczane takie rodziny?
Zkąd operator ma wiedzieć kto wystawił przed bramę swoje śmiecie?
Czy napewno wolno wystawiać mi i im wszystkie nasze śmiecie tak naprawdę na pas drogowy?
Pytania do Rady:
Jeśli UMiG posiada takie dane to jaki procent mieszkańców to bezrobotni, jaki procent ludności gminy nie płaci podatków, czynszów itp.
Nie pytam bez powodu, obecni dłużnicy, bezrobotni, mieszkańcy z kilkuset złotową rentą to potencjalni kolejni dłużnicy?