A co z mieszkańczmi ,którzy nie są na FB ,albo też nie mają komputera i dostępu do internetu?
mania
Na razie będzie po staremu:
Wystawiamy worki / pojemniki zgodnie z harmonogramem dostarczonym w grudniu przez Lekaro i podanym w Biuletynie oraz na gminnej stronce., pewnie każdy ma taki
Jeżeli coś się zmieni, będzie komunikat na gminnej stronie oraz fb
anina
A co z mieszkańczmi ,którzy nie są na FB ,albo też nie mają komputera i dostępu do internetu?
Czy mieszkańcy wiedzą już o uchwale ,która podnosi oplatę za 1 mieszkańca Konstancina za wywóz śmieci segregowane na 31 PLN .To chyba 300 % więcej niż za zrzut ściekow i dostawę wody/za 1 m3/ ? Gdzie sens , gdzie logika , jakie koszty do przychodu ,a w konsekwencji jaki zysk?><
mania
anina
Powtarzam, jest tak jak było - gdy coś się zmieni gmina zawiadomi, znajdzie sposób by dotrzeć do mieszkańców - dałam przykład dla tych co czytają forum, bo podejrzewam ><, że mają dostęp do Internetu
Jakiś pismak zrobił alarm, że odbioru po 1.marca nie będzie i zrobiło się wielkie hallo
Ja liczę na większość w RM i pana Burmistrza ,że nie przyjmą tych cen ,jednak.
mania
.To dopiero projekt uchwały (piszę o śmieciach), którą maja przyjąć lub nie nasi reprezentanci w Radzie Miejskiej. Czy mieszkańcy wiedzą - nie wiem, ale wybrani przez nas radni powinni rozmawiac/ konsultować się z mieszkańcami? Tak jak jest w innych krajach. Nasi radni uważają, że skorośmy ich wybrali, to nie muszą "się zniżać" do poziomu zwyklego kowalskiego i troszczyć się o nas. Potrafia zabiegać o względy mieszkańców przed wyborami - wiedząc, ze jeśli zostanie wybrany, żadna silą nie może go odwołać. Może nawet nie brać udziału w posiedzeniach rady, a obowiązkiem mieszkańca(podatnika) jest mu placić dietę
Hammer
Ceny będą podobne, bo koszty podobne.