To może ja pomogę tym , którzy tak koniecznie chcą wydusić od radnego B.Komosy odpowiedź na pytanie:
Bartek
Jako nasz reprezentant chyba mógłby pan powiedzieć, jak pan w tej sprawie zagłosował - mam nadzieję, że tak, jak pan pisze, przeciw głupocie?
P.Bartku , pana nadzieja nie zmieni przecież faktów , kilka postów wcześniej radny p.T.Zymer napisał jak wyglądało głosowanie:
Przyznanie 540 tys. zł z kasy gminnej na wspólną budowę drogi przywałowej Gassy-Ciszyca zatwierdziło na sesji 29 czerwca w formie uchwały nr 109 (http://www.konstancin.eobip.pl/_gAllery/32/99/32996/Uchwala_nr_109.pdf) 10 radnych, jeden był przeciw (Zymer), dwoje się wstrzymało, razem obecnych 13 z 21
Z powyższego wynika , że radny p.B.Komosa mógł jedynie wstrzymać się od głosowania lub być za. Mógł być też nieobecny na sesji. W żadnym wypadku nie mógł głosować przeciw . To chyba proste ?
Po mojemu , nawet jeśli p.B.Komosa głosował za przyznaniem środków gminnych na budowę drogi, to głosował za drogą jako taką , drogą potrzebną . Z całą pewnością nie głosował za złym jej wykonaniem.
To czy akurat ta droga to priorytet ? W tym kraju jeszce się taki nie urodził , coby każdemu dogodził
To , że ta droga "bąkówką" zwana, nie spełnia roli , którą chciał jej przydzielić wiceburmistrz R.Machałek , nie ulega najmniejszej watpliwości. Zdaje się , że jeden z uzytkowników o nicku Obserwator 2 wspomniał coś o kolejnych , mozliwych "wałkach" tego pana ?
Mnie interesuje aspekt wzmocnienia stopy wału. Jest to poddawane w wątpliwość , ale nikt nie stwierdza , że tak absolutnie nie jest. Ciekawy jestem (bo sie nie znam) jak jest w rzeczywistości ?