Stało się! Zarządzeniem nr 237/VI/2013 z dnia 20 listopada 2013 roku, pan Burmistrz powołał trzyosobową
Komisję Likwidacyjną d/s likwidacji foteli obrotowych w Urzędzie Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna. Jest to oczywiście spowodowane wymogiem ustawowym. Nie chodzi tu jednak o zwykłe fotele, lecz o
fotele "pozbawione cech użytkowych", w liczbie aż dwudziestu.
Dużo podróżowałem, wiele widziałem, ale nigdzie na świecie nie spotkałem fotela pozbawionego cech użytkowych. Bywają fotele brzydkie, niewygodne, zepsute, połamane, jednak wszystkie one reprezentują jakieś cechy użytkowe, choćby jako materiał na opał czy na uliczną barykadę albo jako krzesło-pułapka dla nielubianego polityka (siada przed kamerą... i nagle łup!). Odkrycie w naszym Urzędzie aż 20 foteli całkowicie pozbawionych cech użytkowych jest zatem wydarzeniem bez precedensu, które rangą może dorównać nawet niedawnemu odkryciu
wirusa o nieznanej ichtiologii w postaci tajemniczej ryby pływającej ponoć w pobliżu pensjonatu Stańczyk podczas wizyty gości z Niemiec, czy też całkiem już unikalnemu wynalazkowi Straży Miejskiej złożonej z 15 pozbawionych cech użytkowych strażników pod kierownictwem nieobecnego od wielu miesięcy komendanta i jego przebywającego na zwolnieniu chorobowym zastępcy.
Nasza gmina jest jednak pod wieloma względami niezwykła i godna uwagi.
Czekamy na powołanie Komisji Urzędowych:
- d/s Likwidacji Pozbawionej Cech Użytkowych Straży Miejskiej
- d/s Przebudowy Szlaków Rowerowych Zlewni Jeziorki Na Odcinkach Dróg Powiatowych i Wojewódzkich Pozbawionych Cech Szlaku Rowerowego
- d/s Odwołania Pracowników Samorządowych Niewykazujących Podstawowego Poszanowania Praw Mieszkańców i Organów Samorządu oraz Pozbawionych Cech Uznawanych za Absolutnie Podstawowe w Tym Zawodzie, w skrócie
Komoddor-Gad.
- d/s Szkolenia Urzędników w Zakresie Komunikacji Między Wydziałami, ze Światem Zewnętrznym oraz Znajomości Poprawnej Polszczyzny.
- d/s Zmian w Dobrym Klimacie Pozbawionych Cech Propagandy Sukcesu.
Proszę o kolejne propozycje
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-12-10 00:09 przez Tomasz Zymer.