Polityka lokalna i samorząd :  Konstancin.com - Forum mieszkańców miasta i gminy Konstancin-Jeziorna The fastest message board... ever.
Miejsce do rozmów o polityce wyłącznie lokalnej. Żadnych popisów.
Moderacja: Bartek 
Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukajZalogujPodgląd do wydruku
Strony: <--|<-...56789101112131415-->
Bieżąca strona: 10 z 15
Oficjalne pismo Burmistrza
Wysłane przez: maniamania (Moderator)
Data: 12 gru 2012 - 21:15:48

Opcje: OdpowiedzCytuj
Re: Ośrodek Pomocy Społecznej
Wysłane przez: krzysztofkrzysztof (---.knc.pl)
Data: 12 gru 2012 - 23:18:29

Juz po zatwierdzeniu budzetu Burmistrz bedzie sprawdzal efektywnosc wydatkowania? Po premiach swiatecznych ;-) ?

Data: 14 gru 2012 - 19:57:17

Ciekaw jestem jak wypadnie dzisiejsza sesja, czy Radni uwzględnią problemy przedstawione na tym forum i czy wyjaśni się w końcu zasadność powołania tylu Kierowników w OPS, tajemnicza podstawa prawna, której nie udało nam się jednak w dalszym ciągu tutaj uzyskać...?

Data: 14 gru 2012 - 20:56:45

Cyt: Odpowiadając na Pani wniosek z dnia 23 maja br. ( 2011 r. Nr dziennika 6945 ) w sprawie udostępnienia dokumentacji z przebiegu i efektów kontroli wewnętrznej przeprowadzonej w 2010 r. w Ośrodku Pomocy Społecznej w Konstancinie-Jeziornie kierowanym przez Panią Ewę Michalską, informuję, że w jednostce ww. przeprowadzony został audyt wewnętrzny w trakcie którego ustalono co następuje :
- stwierdzono nieprawidłowości w naborze i zatrudnieniu pracowników,
- Pan .... ( Burmistrz wskazał osobę w piśmie ) został zatrudniony niezgodnie z art 11 ustawy o pracownikach samorządowych,
- w Ośrodku Pomocy Społecznej brakowało opisu stanowisk,

Podpis Burmistrz Jańczuk

Pytanie brzmi następująco - co zrobił Burmistrz od momentu w którym powziął wiadomość, że w OPS Konstancin-Jeziorna, istnieje problem ?

Wysłane przez: Anonimowy użytkownik (---.ip.netia.com.pl)
Data: 15 gru 2012 - 21:05:14

Co zrobił Burmistrz?
Pismem z dnia 27.02.2012 Pan Burmistrz Jańczuk odpowiadając na wniosek o udzielenie informacji publicznej dotyczącej w latach 2010- 2011 kontroli w OPS Konstancinie-Jeziornie informuje, że 2010 r. nie była przeprowadzona przez Burmistrza kontrola wewnętrzna w ww. jednostce organizacyjnej gminy. Zatem odnosząc się do odpowiedzi P. Burmistrza oraz informacji przedstawionej przez Panią Wciślińską, informacja ze strony Burmistrza, że sprawa efektywności wydatków w OPS w
Konstancinie-Jeziornie, będzie poddana szczegółowej analizie audytora w styczniu 2013 r.
Zastanawiam się komu zostaną przedstawione powyższe analizy adytora wewnętrznego i kto ma do tego dostęp?

Wysłane przez: Anonimowy użytkownik (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 15 gru 2012 - 21:17:33

To jaki jest wogóle sens przeprowadzania audytu jeśli potem Burmistrz nie wyciąga żadnych wniosków i twierdzi, że kontrole wogóle nie były przeprowadzane? Ciekawy jestem jak zatwierdzono budżet OPS na 2013 r bez zaopiniowania Komisji Zdrowia i Opieki Społecznej?

Wysłane przez: BartekBartek (Moderator)
Data: 15 gru 2012 - 21:25:10

Pytanie czy Komisja rzeczona w ogóle się sprawą zajmowała. Jeżeli tak - to ktoś z jej członków będzie pewnie wiedział, co dani radni w danej sprawie zrobili. Jeżeli nie, to będzie wiadomo z góry, że nic ;)

Wszystkie wypowiedzi na licencji CC-BY-ND.

Wysłane przez: Anonimowy użytkownik (---.adsl.inetia.pl)
Data: 15 gru 2012 - 22:08:09

Komisja uzdrowiskowa się zajmowała budżetem OPS u. Nie zaopiniowała go pozytywnie.Natomiast na sesji ta sprawa nie była poruszana .

Wysłane przez: Artek_BartekArtek_Bartek (---.182.165.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl)
Data: 15 gru 2012 - 22:31:14

Komisja nie zaopiniowala...Rada zatwierdziła....zdaje sie zatwierdziła to co zaaprobowala Komisja Budżetu...po co sie w problemy zaglebiac skoro na papierze to wszystko tak ładnie wyglada...

Data: 15 gru 2012 - 23:14:05

Tylko zastanawiam się, czy w ogóle jakiekolwiek znaczenie ma dla Burmistrza opinia Radnych i mieszkańców skoro ( jak mi się wydaje ) cały czas udaje, że problemu nie ma... Tylko już coraz więcej osób przestaje dawać sobie oczy mydlić tym co na papierze wygląda ładnie a oczekuje faktów.

Wysłane przez: Anonimowy użytkownik (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 18 gru 2012 - 21:54:30

Zastanawiam się jak to jest - to w jednym piśmie Pan Burmistrz informuje, ze w 2010 r był w OPS audyt i jakie były nieprawidłowości, a w drugim stwierdza że w 2010 roku w OPS audytu nie było ??? To można tak sobie w administracji pisać co jest w danym momencie wygodne a nie jaki jest stan faktyczny? Czy to jest ten audyt który pod koniec kadencji wprowadził do OPS jeszcze Pan Burmistrz Skowroński? Ciekawe z czego wynikają 2 sprzeczne informacje. Polecam lecytynke - na pamiec i koncentracje.

Data: 18 gru 2012 - 23:10:55

Ja się wycofuje, bo nie chwytam. Najpierw Państwo piszą, że nie dostają odpowiedzi na wnioski o informację publiczną. Teraz piszecie (fabian i mieszkaniec), że Burmistrz jednak odpowiedział. To może zamiast walić z grubej rury, najpierw poszperać w szufladach i zobaczyć, czy były odpowiedzi czy nie.

Prosiłam o podanie nr dziennika pism złozonych w kancelarii, żeby można było łatwiej znaleźć - nie dostałam. W końcu gdy napisałam, że kancelaria odnalazła, Państwo sobie pzrypomnieli, że jednak te odpowiedzi nadeszły.

Chętnie pomogę, ale nie w jakichś osobistych lub wyimaginowanych porachunkach

Data: 19 gru 2012 - 05:44:59

Maniu podane tu fakty sa dla Ciebie wymaginowane hmm ciekawe? Dziwne ze wszystkie wynikaja z dokumentow a UMiG w dalszym ciagu nie podaje konkretnej podstawy prawnej na jaka powolal sie Kierownik Ops przy powolywaniu rzeszy Kierownikow na co czekam juz tyle czasu. Czy rozumiec przez to nalezy ze sam nie wie?

Wysłane przez: BartekBartek (Moderator)
Data: 19 gru 2012 - 08:56:06

krzysztof
Czy rozumiec przez to nalezy ze sam nie wie?

Myślę, że nie byłoby to wcale zaskakujące, w naszej gminie. Niestety.

Wszystkie wypowiedzi na licencji CC-BY-ND.

Data: 19 gru 2012 - 11:11:51

Proszę napisać wniosek o informację publiczną, zamazać swoje dane i mi przysłać - opublikuję, i będziemy czekać ma odpowiedź 2-4 tyg.(bo sniegi po pas). Gdy nie będzie odpowiedzi można wysłać skargę do SKO.

Wysłane przez: Anonimowy użytkownik (---.ip.netia.com.pl)
Data: 19 gru 2012 - 11:17:11

mania
Ja się wycofuje, bo nie chwytam. Najpierw Państwo piszą, że nie dostają odpowiedzi na wnioski o informację publiczną. Teraz piszecie (fabian i mieszkaniec), że Burmistrz jednak odpowiedział. To może zamiast walić z grubej rury, najpierw poszperać w szufladach i zobaczyć, czy były odpowiedzi czy nie.

Prosiłam o podanie nr dziennika pism złozonych w kancelarii, żeby można było łatwiej znaleźć - nie dostałam. W końcu gdy napisałam, że kancelaria odnalazła, Państwo sobie pzrypomnieli, że jednak te odpowiedzi nadeszły.

Chętnie pomogę, ale nie w jakichś osobistych lub wyimaginowanych porachunkach

Pani maniu
na powyższy wniosek otrzymałam, odpowiedź, natomiast nie otrzymałam żadnej odpowiedzi od burmistrza na ostanie 2 wnioski z października, w związku z powyższym, wystąpiłam do wyższych instancji, może te nie będą lekceważąco podchodziły do tematu, i rozwieją moje wątpliwości.

Data: 19 gru 2012 - 16:32:51

Bartku masz racje niestety ( nawet sie usmialem), nie wiem co mnie jeszcze dziwi ;-). Maniu snieg tu nie ma nic do rzeczy, termin jest terminen - jak sie orientuje jest to - bez zbednej zwloki nie pozniej jednak niz 14 dni od dnia zlozenia wniosku. To jak mieszkancu zlozylas w pazdzierniku to taki lekki poslizg ;-).

Data: 24 gru 2012 - 15:53:38

19 grudnia mieszkaniec napisał/a/ na PW, że przyśle mi te wnioski (październikowe) do opublikowania i to było na tyle. Mocno padało e-maile snieg przysypał.

O tych poprzednich wnioskach też była mowa, że odpowiedzi UMiG nie wysłał, a jednak kancelaria znalazła i okazało się że "poszły".

Data: 26 gru 2012 - 07:19:19

Maniu a po co wysylac jak pewnie i tak zostanie to bez echa jak tyle pytan tutaj zadawanych. To pewnie mieszkaniec wolal swieta przygotowac. Maniu moze lepiej poprosic Burmistrza zeby opublikowal wyniki audytow przeprowadzonych w Osrodku w 2010 r.? A nie z tego co czytamy, raz pisze ze audut byl, potem ze nie bylo? Padlo tu wiele konkretnych, rzeczowych i wedlug mnie popartych faktami pytan na ktore odpowiedzi brak przez tyle czasu, tylko mydlenie oczu ( wedlug mnie).

Data: 02 sty 2013 - 06:30:06

Nie wiem czy czytala Pani/Pan caly watek. Jak najbardziej kazdy ma prawo do swojego zdania. Ja osobiscie ( jak podejrzewam rowniez inni podatnicy tu sie wypowiadajacy) oczekuje, ze Urzad bedzie dzialal dla naszego dobra. Jesli Tobie nie przeszkadza, ze z Twoich podatkow oplacana bedzie rzesza kierownikow, ktorzy pod soba maja po 2 etaty, albo inne poruszane tutaj problemy to Twoje prawo, ja wolalbym aby te fundusze byly przeznaczone dla osob potrzebujacych, domy dziecka, albo chociazby na to aby mieszkancy Parceli mogli pic czysta i zdrowa wode. Pozatym prace Urzedu i jednostek organizacyjnych okreslaja przepisy prawa i ustawy. I na podstawie tych aktow prawnych powinien On dzialac. Wiec jako podatnik mam prawo zadawac pytania i miec nadzieje, ze zyje w Panstwie prawa i demokracji?

Strony: <--|<-...56789101112131415-->
Bieżąca strona: 10 z 15

Akcja: ForaWątkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.