maria
Aha, czyli jak nie zabrania to "hulaj dusza, piekła nie ma", tak?
Audyt był w OPS w 2010 r., niestety nie są to dokumenty jawne, na ile pamiętam przepisy, ale oczywiście nic nie zabrania burmistrzowi komunikowania choby ustnie faktów, niekoniecznie w formie publikowania dokumentów.
Jedyne o OPS w BIP jest tu
[bip.konstancinjeziorna.pl]
maria
No właśnie Panie Radny. Po co o tym pisać? Radnych i tak nie interesuje nic co by ich bezpośrednio nie dotyczyło. Kierowniczka dobrze się ma ze swoją niezłą pensją, Burmistrz ma spokój i niezłą kasę do końca kadencji, Radnym bieda też nic nie zrobi....mają swoją dietę, zero odpowiedzialności................a biedny lud? A co tam - pomyśli się o nim przed wyborami ;). A może by tak Panie Radny trochę pokory i chrześcijańskiej uczciwości w stosunku do ludzi którym powinien służyć Ośrodek Pomocy Społecznej?
Bogusław Komosa
Ile jeszcze można o tym pisać, czy już innych problemów nie ma, tylko w kółko Macieju:dwóch kierowników, zły OPS,niedobra pani Ewa.Burmistrz nic nie robi.
ania
No właśnie Panie Radny. Po co o tym pisać? Radnych i tak nie interesuje nic co by ich bezpośrednio nie dotyczyło. Kierowniczka dobrze się ma ze swoją niezłą pensją, Burmistrz ma spokój i niezłą kasę do końca kadencji, Radnym bieda też nic nie zrobi....mają swoją dietę, zero odpowiedzialności................a biedny lud? A co tam - pomyśli się o nim przed wyborami ;). A może by tak Panie Radny trochę pokory i chrześcijańskiej uczciwości w stosunku do ludzi którym powinien służyć Ośrodek Pomocy Społecznej?
Bogusław Komosa
Ile jeszcze można o tym pisać, czy już innych problemów nie ma, tylko w kółko Macieju:dwóch kierowników, zły OPS,niedobra pani Ewa.Burmistrz nic nie robi.
Bogusław Komosa
Sugeruje pani,że jestem nieuczciwy.Czy każdy radny ma się zajmować OPSem?Ustawodawca tak postanowił,ze radny niewiele ma do powiedzenia.Burmistrzom się nie podoba gdy radni wchodzą w ich kompetencje.Ja mam w swojej kompetencji najważniejszą komisję Ładu Przestrzennego i Spraw Komunalnych.Radnych jest 21.Co robią niektórzy inni radni proszę też ich zapytać. Czy w gminie Konstancin-Jeziorna jest 21 radnych, czy Zymer,Komosa,Cieslawski,Magdziarz.....
na wniosek o dostęp do info publicznej z dn. 9 października? ups...
Niestety, burmistrz nie udzelił mi żadnej odpowiedzi
ania
Bogusław Komosa
;););) choć osobiście mam nadzieje, ze nasz lud jednak nie taki tepy by sie kapustami zadowolić ;)
może ludzie w zachwycie nad kapustami w donicach przestaną pytać -dlaczego? ? ]
mania
19 grudnia mieszkaniec napisał/a/ na PW, że przyśle mi te wnioski (październikowe) do opublikowania i to było na tyle. Mocno padało e-maile snieg przysypał.
O tych poprzednich wnioskach też była mowa, że odpowiedzi UMiG nie wysłał, a jednak kancelaria znalazła i okazało się że "poszły".
mania
Już chyba pisałam, że zadawane przez Panstwa pytania zostały przez Burmistrza wysłane do OPS, aby się do nich ustosunkowała i udzieliła odpowiedzi druga strona. Na razie nie mam informacji co dalej. Myślę ze pisma urzędowe w te i we wte jakiś czas idą, więc musimy sie uzbroić w cierpliwość.
m
Artek_Bartek
;););) choć osobiście mam nadzieje, ze nasz lud jednak nie taki tepy by sie kapustami zadowolić ;)
może ludzie w zachwycie nad kapustami w donicach przestaną pytać -dlaczego? ? ]