mania
Czy widzicie pewne analogie?
GRECKA TRAGIKOMEDIA 2012.
Poziom nauczania w Grecji jest najniższy w UE, pomimo, że na jednego ucznia przypada 3 razy więcej nauczycieli niż w Finlandii, gdzie poziom nauczania jest najwyższy.
W 2009 roku greckie koleje zanotowały 174 mln euro przychodu, przy czym:
- na same wynagrodzenia wydano 246 mln euro,
- łączna strata wyniosła 937 mln euro.
Minister finansów jako formę oszczędności zaproponował: aby wszystkich pasażerów wozić .... taksówkami.
Bruksela zapytała Grecję, jak to możliwe, że ma aż 11 tysięcy osób żyjących ponad 100 lat.
Grecy sprawdzili, okazało się, że takich osób jest tylko 800. Reszta nie żyje, ale rodzina nie zgłaszała zgonu i pobierała emeryturę lub rentę.
W dzielnicy Ekali na przedmieściach Aten w zeznaniach podatkowych ujawniono 324 baseny. Rząd ogłosił, że będzie z satelity sprawdzał, kto ma basen, w sklepach zabrakło siatki maskującej. Okazało się, że w Ekali są 16.974 baseny.
Choć jezioro Kopais zostało osuszone w 1957 roku (55 lat temu), 30 urzędników w pełnym wymiarze czasu pracy w dalszym ciągu zarządza "akcją" osuszania.
Wstępne wyniki wewnętrznej kontroli w Ministerstwie Finansów pokazały, że:
- w samym ministerstwie 234 urzędników nie złożyło deklaracji podatkowych za poprzedni rok.
- 20 dyrektorów urzędów skarbowych zostało zwolnionych, gdy okazało się, że w ich regionach ludzie masowo nie płacą podatków.
-----------------------------
źródło nie znane - przysłane przez czytelnika forum
Racja, kiedyś były wnioski na stronie, ciekawe, kto zarządza strona OPs i ile idzie na to kasy
sprawiedliwy
Dla porównania trzy OPS [ops.gorakalwaria.pl] [www.mgops.piaseczno.eu] [www.opskonstancin.pl] .Pomijając już liczną grupkę kierowników w konstancińskim ops dostrzegłem a w zasadzie nie dostrzegłem możliwości ściągnięcia jakiegokolwiek wniosku z ich strony internetowej co jest u ,,innych,,od dawna normą i tak mi się wydaje że bardziej przydatny okazał by się dobry informatyk a nie żeli kolejny kierownik.
mieszkaniec
Racja, kiedyś były wnioski na stronie, ciekawe, kto zarządza strona OPs i ile idzie na to kasy
sprawiedliwy
Dla porównania trzy OPS [ops.gorakalwaria.pl] [www.mgops.piaseczno.eu] [www.opskonstancin.pl] .Pomijając już liczną grupkę kierowników w konstancińskim ops dostrzegłem a w zasadzie nie dostrzegłem możliwości ściągnięcia jakiegokolwiek wniosku z ich strony internetowej co jest u ,,innych,,od dawna normą i tak mi się wydaje że bardziej przydatny okazał by się dobry informatyk a nie żeli kolejny kierownik.
Artek_Bartek
Na dzisiejszej Komisji p.Kierownik dementowala wszystkie plotki i sensacje zwiazane z rzekomym zatrudnieniem nowych kierownikow...
Zmienily sie jakies madre przepisy i zamiast bodaj koordynatora do spraw mamy kierownika od tych spraw...
Reorganizacja wymuszona przez zmiane przepisow i...tyle...
O sprawach karnych mowy nie bylo....
Bogusław Komosa
Dostałem maila od A.Zambrowicza który wyjaśni niektóre pytania.
Oto przepisy na podstawie, których koordynatorzy stali się kierownikami wydziałów.
Ustawa o pracownikach samorządowych z dnia 21-11-2008r. Dz.Ust. z 18-12-2008r.
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 18-03-2009r. Do tego Statut iRegulamin organizacyjny.
Osobiście uważam, że UMiG pospieszył się ze zwrotem pieniędzy w kwocie 20000 zł. Mam nadzieję, że SKO pozytywnie rozpatrzy odwołanie
tej pani, która pomoc finansowa dostała. Zresztą bardzo słusznie dostała.Andrzej Zambrowicz
Mam kolejne pytanie do osób źle oceniających pracę OPS:poproszę konkrety.Kogo pani E.M. nie przyjęła do pracy, kogo zwolniła, kto nie dostał zasiłku lub pomocy? Jakie pieniądze zostały źle wydane lub zmarnotrawione?Czy pani kierownik stosuje w pracy niedozwolone metody, działa niezgodnie z prawem, nagina prawo by nie udzielić pomocy.Może ktoś się odezwie!