Re: Ośrodek Pomocy Społecznej - odpowiedzi na pisma mieszkańca, zob. na s.13
Wysłane przez:
krzysztof
(---.mazowieckiesieci.pl)
Data: 10 cze 2013 - 20:51:31
Fabianie dawno mnie tu nie było natomiast, skontaktowałem się z osobą zainteresowaną na priv, nie przeczę, że po przestudiowaniu całego wątku dotyczącego OPSu, wiedząc jak ogólnie urzędnicy podejmują decyzje nie czytając lub lekceważąc przepisy prawa ( Mucha - Madonna ) jestem zniesmaczony.
Brak konsekwencji jest porażający, więc nie ma co się oszukiwać, że w tak małym miasteczku jak Konstancin, Pan Burmistrz zareaguje na nieprawidłowości w OPS. Po rozmowie na priv jestem w szoku, jak można po prawomocnym wyroku sądu stwierdzającym, że pracownik został zwolniony nie zgodnie z przepisami kodeksu pracy natychmiast zwolnić go ponownie, całkowicie ignorując przepisy prawa?
Mam nadzieję, że Pan Burmistrz jest świadomy przyczyn i skutków tych decyzji ( ośmieszających wiedzę Kierownika jednostki organizacyjnej ) . Jeżeli jednak jest nie świadomy podejmowanych działań przez podległych bezpośrednio Jemu Kierowników, to przykre w kontekście obietnic przedwyborczych - kontroli nad jednostkami, a jak widać Pan Burmistrz lubi mieć święty spokój i reaguje tylko w sytuacjach większej presji publicznej np: Straż Miejska lub wodociąg na Parceli.
Pytanie do Pana Burmistrza: Czy na stronie BIP Konstancin w zakładce kontrole pojawią się jakieś protokoły z czasów Pana panowania, bo rozumiem, że wynikiem audytu w OPS nie chce się Pan jednak pochwalić - nie ma czym...???. Innych kontroli w UMiG również nie było od początku Pana kadencji ? Czuje niedosyt po zapoznaniu się z zakładką - kontrole. Kto czuwa nad tym co ma się w niej znaleźć? Temat w zakładce dotyczy tylko okresu zarządzania Pana Burmistrza Skowrońskiego ( w tamtym okresie można było chociaż uzyskać odpowiedzi na nurtujące pytania bez względu na to czy pytanie było niewygodne...)
Obecnie nie wiem niczego, BIP również jest nieczytelny.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-06-10 20:57 przez krzysztof.