Mania
Czy mam szansę ujrzeć ten program w innym miejscu?
Hammertak, na chwilę przed wyborami. Bo jakoś tak z tą partią jest, że im programy po wyborach znikają coby obywatel nie mógł sprawdzić realizacji
Artek Bartek
Od zawsze twierdzę, że na realizację potrzeb lokalnych globalne hasła nie mają wpływu (jeśli mają to często jest on szkodliwy)
Jeśli ktoś zadał sobie tyle trudu, żeby ściągnąć dokument programowy koła PO z adresu podlinkowanego przez Klaudiusza, to jest to szczegółowy program realizacji potrzeb właśnie wyłącznie lokalnych, na 15 stronach, bez "globalnych haseł", za to z dużą liczbą konkretów (konkretne inwestycje, zadania, terminy). Mogę często nie zgadzać się z p. Cieślawskim w Radzie co do koncepcji bieżącej pracy samorządu, ale program jego koła (który dostałem mailem w styczniu - ten sam, co w linku Klaudiusza) jest moim zdaniem dobry i mogę się pod nim podpisać. Jeśli mam jakieś pytania, to nie o program, tylko o jego realizację (np. co gmina robi teraz w kierunku stopniowego wygaszania uciążliwej produkcji i logistyki - moim zdaniem obecna sytuacja sprzyja ich rozwojowi, a nie wygaszaniu).
Tak czy inaczej, sądzę, że 5% dyskutantów przeczyta uważnie program, a reszta skwituje go nienawistnym komentarzem na tematy partyjno-polityczne, nie zadając sobie nawet trudu sprawdzenia, co tam konkretnie jest napisane. Bo przecież z góry wiadomo, że żydomasonopedałoliberałosłużalczopromoskiewski pomiot (w osobach szanowanych społeczników, mieszkańców naszej gminy, ojców rodzin, praktykujących katolików) niczego sensownego wymyślić nie mógł. I właśnie ze względu na poziom tych dyskusji:
odi profanum vulgus et arceo !