rondo
P.Jańczuk zapisze sie w historii K-J jako ten, który rozwalił publiczną służbę zdrowia. A ciekaw jestem czemu nie skasował przy tym szkół publicznych ? Czemu inwestował w budowę bzdurnych sal gimnastycznych w wiejskich szkółkach ?
Nie będzie SPZZOZ, to nie będzie też pielęgniarek w szkołach, nie będzie profilaktyki. P.mani akurat to już profilaktyka jest niepotrzebna ale dzieciom ? Wydaliśmy kasę na skatepark, prawie dokładnie tyle potrzeba na rozbudowę dwóch ośrodków zdrowia, ja zgodnie z poglądem p.mani powinienem protestować przeciwko skateparkowii, bo ja nie jeżdżę na rolkach !
Nie będę protestował........bo nie ja nie jestem kretynem.
Ciekawe stwierdzenie, zwłaszcza w wykonaniu przew. Gminnej Rady Sportu : "bzdurne sale gimnastyczne" i odbijający się mu czkawką skejtpark
Nie będzie SPZZOZ, to nie będzie też pielęgniarek w szkołach, nie będzie profilaktyki - BZDURA!
Będzie, każdego roku w budżecie gminnym jest odłożona pewna kwota - w tym roku 170 tys zł na opiekę ambulatoryjną i nie ważne kto - SPZZOZ czy NZOZ - po nią sięgnie i zaopiekuje się dziećmi.
tj. pozycja 85121 - realizacja zadań z zakresu profilaktyki i programów zdrowotnych
W większości miejscowości od dawna nie ma SPZOZ, a w szkołach jest prowadzona profilaktyka.