mania
...obliczony zostanie szacowany koszt pojedynczego kursu a następnie porównany z dostępnymi środkami budżetowymi
Czyli jakimi? Bo ja jestem w Komisjach Budżetu i Ładu i jeszcze żadnych konkretów nie usłyszałem poza tym, że burmistrz "będzie miał pewne propozycje na sesji budżetowej". Ani skąd wziąć środki, ani ile. Pytanie, do czego służą dziesiątki godzin strawionych na dyskusjach w komisjach, skoro Burmistrz i tak wyciągnie króliczka z kapelusza w ostatniej chwili, a my mamy klaskać i podziwiać, jaki on mądry i zaradny. Moim zdaniem tak istotne sprawy dla społeczności gminnej się PLANUJE z góry, a nie - wynikają one z przypadku finansowego zaprezentowanego przez autora projektu budżetu w ostatniej chwili przed jego uchwaleniem.
Pan burmistrz Jańczuk jest generalnie człowiekiem dobrze zorganizowanym i zaradnym. Są jednak sprawy, o których moim skromnym prywatnym zdaniem nie ma pojęcia. Jedną z nich jest środowisko naturalne, inną - utrzymanie porządku i bezpieczeństwa w gminie, a kolejną - taka organizacja komunikacji publicznej, żeby ludziom zaczęło się naprawdę opłacać z niej korzystać.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-12-08 00:50 przez Tomasz Zymer.