mania
wszyscy wylewają żale (słuszne) na forum, ale nikt jeszcze nie wysłał swoich propozycji naprawy do RiOŚ.
To może urząd oficjalnie ogłosi na swojej stronie internetowej www.konstancinjeziorna.pl, że prosi o nadsyłanie propozycji i planów naprawczych?
Już nie wspominam o konsultacjach społecznych, mimo że taka instytucja została powołana uchwałą Rady, ale może chociaż konkurs z nagrodami.
Nie musi być po kilkanaście tysięcy jak za ratusz, ale tak ze 2-3 tysiące to chętnie przytulę za mój plan naprawy sytuacji.
mania
- wczoraj rozmawiałam z panem, który zajmuje się w gminie gospodarką odpadami.
Powiedział, że jeśli ktoś nie chce podawać nazwiska, to nie musi, chodzi o rzeczowe propozycje, a nie o to komu się nie podoba.
Spokojnie, 31 maja jeszcze nie minął. Pisma z urzędu wysyłane są najwcześniej po kilku dniach od sporządzenia (pewnie nabierają nadprzyrodzonych "mocy" w tym czasie
), plus czas dla Poczty. Cierpliwości...
A czego dokładnie ten Pan oczekuje? Czy aby nie tego, że dostanie wszystko na gotowe i praktycznie to mieszkańcy wykonają część jego zakresu obowiązków?
Skoro prośba o propozycje pojawiła się chyba tylko na forum, to pewnie pracownicy to forum czytają. Tak trudno im wynotować palące problemy z 3 wątków na ten temat?
Skoro może być anonimowo, to znaczy, że nie potrzebują pisemnych podkładek dla szefa.
Te propozycje tu padają i wystarczy minimum zaangażowania, żeby zrobić sobie z tego niezłe opracowanie.
Poza tym od miesięcy ludzie przychodzą i dzwonią do wydziału zadając najróżniejsze pytania, zgłaszają problemy. Czy z tego jakieś wnioski wyciągnięto? Chyba nie, bo Lekaro jak rozdawało worki "z marsa", tak robi to dalej. No to po jaką cholerę mam zgłaszać, że worki powinny być odpowiednio opisane, trwałe itd. To już było zapisane i co z tego?
Papier wszystko przyjmie, ale urząd musi chcieć jeszcze te zapisy od wykonawcy wyegzekwować.