maria
Aby to wykazać, należałoby ustalić:
1) czy ten wydział nadzoruje również utrzymanie porządku na placach stanowiących własność Gminy a zarządzanych przez GOSiR czyli czy de facto nadzoruje sam siebie - tu może audyt wewnętrzny UMIG musiałby ustalić związek przyczynowo - skutkowy;
2) dodatkowo - jak są zlecane usługi - zakładam, że GOSiR obowiązuje ustawa o finansach publicznych - bowiem ustawa pzp do takich małych zamówień nie ma zastosowania, a zatem czy usługi/dostawy/roboty budowlane zlecane są z zachowaniem właściwej proprocji nakład - rezultat, przy czym nie mówię o najniższej cenie.
Nie jest to moja sprawa, natomiast myślę, że audyt mógłby to ustalić mając dostęp do wszystkich dokumentów - pamiętam, że był niezły .
maria
maria
1) art. 30 ustawy o pracownikach samorządowych:
1. Pracownik samorządowy zatrudniony na stanowisku urzędniczym, w tym kierowniczym stanowisku urzędniczym, nie może wykonywać zajęć pozostających w sprzeczności lub związanych z zajęciami, które wykonuje w ramach obowiązków służbowych, wywołujących uzasadnione podejrzenie o stronniczość lub interesowność oraz zajęć sprzecznych z obowiązkami wynikającymi z ustawy.
2)z BIP UMiG:
Do zakresu Wydziału Gospodarki Komunalnej i Spraw Lokalowych należy:
10) planowanie potrzeb rzeczowo - finansowych, prowadzenie procedur wyłaniania firm świadczących usługi w zakresie utrzymywania porządku w gminie. Nadzór nad bieżącym utrzymywaniem porządku oraz wykonywanie czynności związanych z realizacją rozliczaniem zawartych umów.
maria
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-06-19 22:22 przez maria.maria
rondo
Tu nie o sensację chodzi p. Gut a o pewna zasadę. Jestem wyjątkowo pewny, że we wsi Słomczyn byłoby wiele osób znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej, które chętnie by taką umowę z UMiG zawarły.
Ja na to mówię pazerność i dziadostwo do kwadratu. Takich mamy urzędników .
a już szczególnie za 200 zł miesięcznie brutto
panie Guciak ten pan kierownik sam się podłożył nikt nie wydał na niego wyroku.
Nad czym pani teraz dywaguje skoro już wcześniej wydała wyrok:
babet
panie Guciak ten pan kierownik sam się podłożył nikt nie wydał na niego wyroku.
jeżeli tak to czy mu wolno jako urzędnikowi /ochrona danych osobowych się kłania/ w ten sposób się wypowiadać :
Guciak i Kierownik to jedna i ta sama osoba smiling smiley
Czy to nie jest ujawnianie wiedzy ,która jest wiedzą uzyskaną dzięki zajmowanemu stanowiska przez pana kierownika ?Czy urzędnik nie powinien być obiektywny ,a nie subiektywnie odnosić się do swoich adwersarzy.
a ja jestem wyjątkowo pewny, że jest wiele bardziej potrzebujących od pana rodzin w całej gminie oczekujących na mieszkanie komunalne.
Pana stać na swoje. Chodzi pan po mieście i chwali się tym, że buduje piękny dom na wygonie - są świadkowie smiling smiley (zresztą pisał pan też o tym na tym forum)
babet
jeżeli tak to czy mu wolno jako urzędnikowi /ochrona danych osobowych się kłania/ w ten sposób się wypowiadać :
Guciak i Kierownik to jedna i ta sama osoba smiling smileyCzy to nie jest ujawnianie wiedzy ,która jest wiedzą uzyskaną dzięki zajmowanemu stanowiska przez pana kierownika ?Czy urzędnik nie powinien być obiektywny ,a nie subiektywnie odnosić się do swoich adwersarzy.
a ja jestem wyjątkowo pewny, że jest wiele bardziej potrzebujących od pana rodzin w całej gminie oczekujących na mieszkanie komunalne.
Pana stać na swoje. Chodzi pan po mieście i chwali się tym, że buduje piękny dom na wygonie - są świadkowie smiling smiley (zresztą pisał pan też o tym na tym forum)
Ktoś tu jest bardzo infaltylny .Pan sam przemyśli to co pan napisał ,może pan zrozumie ,a jeżeli tego pan nie widzi ,ręce opadają na wybór takich kadr .
guciak
babet
Guciak i Kierownik to jedna i ta sama osoba smiling smileyCzy to nie jest ujawnianie wiedzy ,która jest wiedzą uzyskaną dzięki zajmowanemu stanowiska przez pana kierownika ?Czy urzędnik nie powinien być obiektywny ,a nie subiektywnie odnosić się do swoich adwersarzy.
proszę zacytować w którym słowie udostępniłem dane osobowe lub wiedzę słuzbową
babetKtoś tu jest bardzo infaltylny .Pan sam przemyśli to co pan napisał ,może pan zrozumie ,a jeżeli tego pan nie widzi ,ręce opadają na wybór takich kadr .
guciak
No cóż dobrze ,że pan jest tak merytoryczny i konkretny ,pozazdrościć espritu
guciak
babetKtoś tu jest bardzo infaltylny .Pan sam przemyśli to co pan napisał ,może pan zrozumie ,a jeżeli tego pan nie widzi ,ręce opadają na wybór takich kadr .
guciak
uuuu widzę, że palnąć coś łatwo gorzej z wytłumaczeniem się ze swoich słów, poziom dyskusji jak zawsze wysoki, merytoryczny i konkretny
i jeszcze jedno a jak się mają pańskie morale i tz .standardy ?
nigdzie się nie podkładałem, prawa nie złamałem
rondo
Bardzo proszę napisac konkretnie , imię i nazwisko tej osoby, który złożyła na pana doniesienie do prokuratury.
Kiedy pisze pan tak jak pisze, to insynuuje pan coś i podejrzenia mogą padać na różne osoby.
Znajdzie pan w sobie te odwagę ? Ja osobiście w to wątpię.
pod warunkiem ,że opcja pana kierownika wygra wybory.
Pan Kierownik najpewniej zostanie Zastępcą Burmistrza. Nie przypuszczam, żeby wtedy osobiście sprzątał za 200 zł miesięcznie. Chociaż kto wie... .