Zgapiłam się, bo powinnam dodać do pomysłów na wykorzystanie kasy z Budżetu Obywatelskiego, bo to bardzo obywatelska sprawa, ale trudno - może radni coś wyskrobią w budżecie, a może nie cały Budżet Obywatelski zostanie wykorzystany. Albo zainteresować reklamodawców.
Niechby na początek nasz kciński biuletyn liczył 8 stron (1 arkusz wydawniczy), był na papierze gazetowym i bez koloru, ale niech będą informacje: o pracy RM, MRM, Burmistrza, UMiGu, rad osiedli zarządzenia urzędu oraz o propozycjach KDK, sołectw, szkół, przedszkoli - co i raz coś się fajnego dzieje.
To by kosztowało mniej niż 2 tys/ m-c.
Był obiecany przez Burmistrza, miał ukazywać się gdy wydz. Promocji będzie prowadzony przez odpowiednią osobę. Ostatnio rozmawiałam, gdy kierownikiem był pan .... (zapomniałam jak się nazywał)
Mam jeszcze jedna propozycję, mianowicie Konstanciński Informator Kulturalny, podobny wydaje Podkowa Leśna: [
www.podkowianskimagazyn.pl] - niestety w Internecie jest tylko spis zawartości numeru.
KDK robi mnóstwo świetnych rzeczy, niestety dokonania są ulotne, bo nigdzie nie opisane, a szkoda
To już chyba droższa nieco sprawa, ale np. Podkowa pozyskała sponsorów, a poza tym taki informator się kupuje w wyznaczonych miejscach.