jacekkk
Nie wiem, kto się zajmuje stroną internetową, ale jak zobaczyłem po wyborach zdjęcie burmistrza to zupełnie go nie poznałem, podobnie jak ze zdjęciem nowego komendanta straży miejskiej. Zdjęcia są wstawione na pierwszej stronie nie w tym formacie, wygląda to strasznie, ale może osobom na zdjęciach to nie przeszkadza.
Niestety nie znalazłam tego zdjęcia tylko stare wiszące od początku poprzedniej kadencji tu: [
www.konstancinjeziorna.pl]
... ale przy okazji znalazłam inne ciekawostki.
1/ "Terminarz sesji RM" kończy się w dniu 04/12/2014, kiedy podano daty 2 pierwszych sesji ... ostatnia 8 grudnia 2014. Wiadomo, że do połowy stycznia odbyły się już 4 sesje. Po co taka rubryka, kiedy nie jest aktualizowana?
2/ Aktualności : "Gmina wesprze inicjatywy mieszkańców" [
www.konstancinjeziorna.pl]
jest napisane, że
Wnioski należy składać do 13 lutego 2015 r. w Urzędzie Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna (ul. Warszawska 32, kancelaria - pok. nr 4). Propozycje, które wpłyną terminowo zostaną rozpatrzone do 27 lutego, a oceni je zespół powołany przez Kazimierza Jańczuka, burmistrza gminy Konstancin-Jeziorna.
Zastanawiam się, czy to chodzi o budżet obywatelski, bo mam wątpliwości ???
W tej informacji jest napisane również:
Szczegółowe informacje dotyczące trybu i kryteriów oceny wniosków znajdują się w uchwale Rady Miejskiej Konstancin-Jeziorna nr 294/VI/26/2012 z dnia 11 października 2012 r. (do pobrania poniżej).
... ale jak się zajrzy do podanej uchwały ... to tam jest napisane:
4.
Wnioski o realizację zadań publicznych w ramach inicjatywy lokalnej wymagających wsparcia finansowego z budżetu Gminy Konstancin-Jeziorna należy składać w terminie do 31 sierpnia danego roku budżetowego.
5.
Wnioski nie wymagające wsparcia finansowego można składać w dowolnym terminie.
No to jak to jest: terminy są ważne takie jak w ogłoszeniu, czy takie jak uchwaliła RM?
Jeśli to jest tzw. budżet obywatelski to czy nie należałoby podać w informacji: jakie są środki przeznaczone na ten cel w budżecie gminy?
Na zakończenie moja opinia o stronie gminnej :
wyjątkowo wkurzające jest otwieranie się tej strony "na dachu pałacu w Oborach". Za duże zdjęcie wypełnia ekran w ten sposób, że widzimy wyłącznie dach i okna pałacu
. Nie wiem czemu to miało służyć, ale dla mnie jest antyreklamą. Jeśli chcemy zobaczyć całe zdjęcie to chowa się napis Konstancin-Jeziorna.
Dodatkowo na dole jest mapa K-J, na której widoczne są wyłącznie tereny nie należące do gminy ( poza małymi fragmentami ulic Prawdziwka, Warszawskiej i Wojska Polskiego).
Całość mapy jest skutecznie zasłonięta przez tabelki formularza dla neewslettera i infor. o miastach partnerskich.
Jednym słowem , zastanawiam się czy forma nie przerosła treści... ale ta forma też jakoś kulawa, bo jaki walor ma zdjęcie przecięte w połowie ?
PS. swoją drogą zdjęcie pałacu w Oborach wyjątkowo paskudne, bo to ani zdjęcie budynku (poucinane boki), ani ciekawego fragmentu pałacu, ani kwietnika ... dominującym elementem jest DACH. Myślę, że takie zdjęcie nadaje się do podręcznika fotografii dla amatorów, jako przykład jak nie należy fotografować!
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-01-17 16:27 przez Hesia-Mela.