mania
pytanie:
Jerzy Wojdak - od lat mocno związany z PiS, dlaczego tym razem nie umieszczono go jako lidera na liście tej partii jako kandydata do Rady Powiatu?
Na I. miejscu listy PiS został umieszczony p. Muszyński - nie mieszkający w Kcinie. Dlaczego?
kam
Napisałam wcześniej taką rzecz ,że: Podobnie będzie w przypadku kandydata na burmistrza Wojdaka i tego Bąka. Czytałam z linka i nie wszedł do powiatu. W Konstancinie Wojdak obiecał mu stanowisko wiceburmistrza jak wygra.Nie jest wielka tajemnica. Bynajmniej w określonym środowisku lokalnym. Ma pan rację. Niezbadane są wyroki układów gminnych i gminno powiatowych. Nie należy się wcześnie radować.
Z tego faceboka wychodzi drugi wiceburmistrz a Stoczynski rozpaczliwie szuka pracy.Chyba do czasu wyboru nowych władz powiatu starosta z powiatu dał mu zwykłe stanowisko w wydziale promocji starostwa co będzie dalej-nie wiadomo. Dlatego teraz ze wszelkich sił popiera kandydaturę Wojdaka, który mu obiecał ale czy zapewnił stanowisko wiceburmistrza. Być albo nie być- oto jest pytanie?
kam
(...) Z tego faceboka wychodzi drugi wiceburmistrz a Stoczynski rozpaczliwie szuka pracy.(...)
Bartek
Akurat pana Wojdaka można kojarzyć, kandydował parokrotnie od dawna. Nie wiem, jak z dostawaniem się, to już mi umknęło.
Tyrt
(...) nam pozostaje wygadac się na forum ..... może rządzący czasem przeczytają, zastanowią się.... hmmm marzenia
mania
pytanie:
Jerzy Wojdak - od lat mocno związany z PiS, dlaczego tym razem nie umieszczono go jako lidera na liście tej partii jako kandydata do Rady Powiatu?
Na I. miejscu listy PiS został umieszczony p. Muszyński - nie mieszkający w Kcinie. Dlaczego?
SergiuszMuszynski
Jak Pani ocenia pracę p. Wojdaka jako radnego? Ja, tak samo jak władze partii, oceniamy ją źle. Wystarczy przypomnieć choćby, że p. Wojdak miał w ubiegłym roku najwięcej nieobecności na sesjach spośród wszystkich radnych (5 na 10 sesji, zatem był na ledwie połowie). Z tych przyczyn władze partii zaoferowały p. Wojdakowi pozycję 2 zamiast 1 do rady powiatu, na co on się nie zgodził i założył własny komitet wyborczy. Na mocy statutu PiS kandydowanie w okręgu, w którym kandyduje PiS z list innego komitetu oznacza utratę członkostwa w partii.
Proszę dać mi szansę, kadencja się jeszcze nawet nie zaczęła. Mam w sobie ogromny zapał do pracy. Chętnie poddam się ocenie, np. po roku mojej pracy w radzie.
Pozdrawiam serdecznie .
Chyba ktoś nie mieszkał w Konstancinie ,przecież to się dzieje od 25 lat /to jest norma ,a przykład idzie z góry szczególnie widać to w ciągu 7 lat rządzącej koalicji PO-PSL ,a teraz już będzie koalicja PSL -PO/ musi zmienić się na "górze ", bo góra daje przyzwolenie .
ianna
Jeżeli prawda jest to co tutaj czytam to , choć wiem, ze niestety ordynarne kupczenie głosami w imię prywatnych korzyści ( jak obiecam poparcie to dostanę stanowisko a wiec pensje co miesiąc, bez względu na to czy mam kompetencje czy nie, najwyżej rzesza urzędników bedzie za mnie robiła ) jest bardzo popularne wsród "estabilishmentu politycznego" to wciąż napawa mnie do odrazą.
Naszej społeczności potrzeba nie zdolnego polityka ( co przeskakuje z partii na partie), i nie ładnie wyglądającego w gazetach, mówiącego gładkie słówka ale takiego " rzemieślnika" co bedzie pracował tu i teraz a nie śnił li tylko złoty sen o świetności Konstancina.
Mam nadzieje ze jednak "ciemny lud" nie okaże sie " ciemny" ;-) i w ogóle pójdzie na II ture
ola
a co on umie ? jakie ma wykształcenie i doświadczenie zawodowe ? jak doskonali swoje kwalifikacje ? co osiągnął ?
Tomasz Zymer
W związku z paszkwilanckim listem przysłanym mi dzisiaj przez Manię dementuję, jakobym brał udział w kampanii wyborczej na rzecz czy przeciw któremukolwiek z kandydatów na Burmistrza Gminy Konstancin-Jeziorna. Poparłem sześcioro kandydatów na radnych, w tym dwoje (Tomek Nowicki i pani Iwona Wiercińska) dostało się do Rady - moje ogromne gratulacje! Pozostałą czwórkę nadal popieram i mam nadzieję na współpracę poza Radą.
(...)
Przypisywanie mi zatem przez Manię prowadzenia kryptokampanii kandydata, którego spotkałem dwa razy w życiu wiele lat temu w kontekście publicznych spotkań, a także oskarżanie mnie o spisek w celu budowy "elektrowni i apartamentowców" świadczy o tym, że czcigodna pani moderator powinna odpocząć. Polecam jakieś dobre uzdrowisko: Może Baden-Baden albo chociaż Krynicę? Bo na pewno Konstancin Maniu Ci nie służy.