Hesia-Mela
Tomasz Zymer
W związku z paszkwilanckim listem przysłanym mi dzisiaj przez Manię dementuję, jakobym brał udział w kampanii wyborczej na rzecz czy przeciw któremukolwiek z kandydatów na Burmistrza Gminy Konstancin-Jeziorna. Poparłem sześcioro kandydatów na radnych, w tym dwoje (Tomek Nowicki i pani Iwona Wiercińska) dostało się do Rady - moje ogromne gratulacje! Pozostałą czwórkę nadal popieram i mam nadzieję na współpracę poza Radą.
(...)
Przypisywanie mi zatem przez Manię prowadzenia kryptokampanii kandydata, którego spotkałem dwa razy w życiu wiele lat temu w kontekście publicznych spotkań, a także oskarżanie mnie o spisek w celu budowy "elektrowni i apartamentowców" świadczy o tym, że czcigodna pani moderator powinna odpocząć. Polecam jakieś dobre uzdrowisko: Może Baden-Baden albo chociaż Krynicę? Bo na pewno Konstancin Maniu Ci nie służy.
Moderatorka Mania ostatnio celuje w przypisywaniu innym zdań czy intencji, których te osoby nie wygłaszały. Służą one dyskredytowaniu osób na forum publicznym.
art. 212 KK, art 216 KK
mania
Tak, pewnie się skończy i nastanie promowany przez gazetkę Nasze Miasto - Bogdan Karaś, wypróbowany na kilku stanowiskach i wtedy słońce zaświeci jaśniej ... i księżyc zawsze będzie w pełni, a śnieg nigdy nie będzie padał
mania
W naszym Mieście piszesz
• dyscyplinowanie gminnych finansów. Chociaż władze odtrąbiły sukces, bo na koniec 2013 r. mieliśmy najlepszą sytuację w powiecie, to na koniec bieżącego roku będziemy zadłużeni na około 30 mln zł,
a kilka dni temu na forum
Zatem jeśli ten dług w kwocie: 11.468.787 zł nie został spłacony, to na dzień dzisiejszy może już wynosić 13, 304 mln zł lub 13.761 mln zł.
To jak to można rozumieć? Ile w końcu tego długu i czy 13 tys z kawałkiem to ostateczna wersja? - W prognozie zadłużenia - dokumencie przyjętym przez RM i przekazanym do RIO oraz opublikowanym w BIP jest jeszcze inaczej.
Gazeta rozeszła sie po mieście w kilkutysięcznym nakładzie z rewelacjami jw. a forum czyta niewiele osób, a do BIP zaglądaja nieliczni
Mania
To o czym pisze Tomasz Zymer było w prywatnej korespondencji, nie było przeznaczone do opublikowania na forum. Prosiłam o usunięcie, nie usunął.
Hesia-Mela
mania
W naszym Mieście piszesz
• dyscyplinowanie gminnych finansów. Chociaż władze odtrąbiły sukces, bo na koniec 2013 r. mieliśmy najlepszą sytuację w powiecie, to na koniec bieżącego roku będziemy zadłużeni na około 30 mln zł,
a kilka dni temu na forum
Zatem jeśli ten dług w kwocie: 11.468.787 zł nie został spłacony, to na dzień dzisiejszy może już wynosić 13, 304 mln zł lub 13.761 mln zł.
To jak to można rozumieć? Ile w końcu tego długu i czy 13 (tys) - miało być milionów - z kawałkiem to ostateczna wersja? - W prognozie zadłużenia - dokumencie przyjętym przez RM i przekazanym do RIO oraz opublikowanym w BIP jest jeszcze inaczej.
Gazeta rozeszła sie po mieście w kilkutysięcznym nakładzie z rewelacjami jw. a forum czyta niewiele osób, a do BIP zaglądaja nieliczni
... sorry, nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Może do tego jeszcze dodaj grubość asfaltu na drodze i wiek dziecka w przedszkolu!
robert
Widać tylko latającego pacjenta wrzeszczącego o wolnej europie (?) i powrocie do znanych czasów (?).
Trauma jakaś? Organizm z natury rzeczy chce się pozbyć tej nadmiarowej, traumatycznej energii.... nie dziwię się ale może trzeba mu jakoś pomóc?
Pan Wojdak, jak rozumiem to ten obok gościa z trąbką i babci Zębuszki?
To więcej odwagi! Co taki wystraszony? Czego się wstydzi?
W mieszkaniu komunalnym zamknięty siedzi?
Zajawka pewnie nie oddaje całości wydarzenia - to tylko zajawka.
Dajcie "komitety" debatę - bez pacjenta - tylko sami kandydaci....
mania
Dostałam ulotkę p. kandydata J.Wojdaka, w której jest takie zdanie,
cytuję:
' Od wielu lat pracę, wręcz pozytywistyczną nad naszymi duszami i umysłami podjął p. Jerzy Wojdak, który w swoim sławnym już pensjonacie "Stańczyk" w Skolimowie organizuje spotkania z ważnymi osobami polskiego życia publicznego. Zaprasza je na odczyty, wykłady i dyskusje z obywatelami Konstancina-Jeziorny. Cały wysiłek organizacyjny i logistyczny bierze na siebie, bo wiarę i entuzjazm ma nieprzeciętne. ' - tu wymieniona cała plejada gwiazd życia publicznego: m.in. prof. Żaryn, prof. Krasnodębski i in.
Tymczasem nasz reprezentant w Radzie Powiatu Sergiusz Muszyński [sergiuszmuszynski.pl] wielokrotnie zapraszał te same osoby na spotkania, ale do ośrodka misyjnego Księży Pallotynów na Leśnej. To kto w końcu te spotkania organizował?
mania
Jerzy Wojdak - od lat mocno związany z PiS, dlaczego tym razem nie umieszczono go jako lidera na liście tej partii jako kandydata do Rady Powiatu?
Na I. miejscu listy PiS został umieszczony p. Muszyński - nie mieszkający w Kcinie. Dlaczego?
Bo wystarczy być członkiem rodziny "kogoś" kto układa listę, dlatego to p.Muszyński został 1... taka sprawiedliwość, że nie liczy się doświadczenie i dokonania tylko koligacje rodzinne.
To pierwsza rzecz, a druga to taka, że może od razu zmienić nazwę wątku/forum na " Kółko adoracji P.Jańczuka i mieszanie z błotem innych kandydatów ".... Na pewno Pan Kazimierz jest dumny z takich obrońców....
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-11-23 02:48 przez minionek.
Mieszkanie komunalne zostało panu Wojdakowi przydzielone niezgodnie z obowiązującym prawem o przyznawaniu mieszkań komunalnych? Przydzielał to mieszkanie panu Wojdakowi obecny Burmistrz Jańczuk .
mania
Ło Matko, o jakie mieszkanie komunalne chodzi? Ktoś kandydata uwięził? Kto i dlaczego?
1.Czemu swój intelekt bierzesz w ""
robert
...tak samo słabe jak to, co reprezentują: ten kandydat ZE "wspaniałą przeszłością społeczną" (cały czas nie mogę się doczekać konkretów i osiągnięć, prosiłem o to głownie "obrońców" kandydata, z przyjemnością "zmienię zdanie") oraz klakier, który dołączył jak go ludzie pożegnali z wyborów.... Nie musiałem się wysilać "intelektualnie" to prawda
W przeciwieństwie do gościa, który według Ciebie "przynajmniej" wyszedł do ludzi ("za pięć dwunasta") - kontrkandydata, czyli obecnego burmistrza, częściej spotykałem na ulicy - poruszam się pieszo lub rowerem cały rok.
A tego "przynajmniej wyszedł do ludzi" jakoś ani razu nie spotkałem w Konstancinie..... nie spotkałem na ulicy, nie spotkałem na imprezie, nie spotkałem w parku, nie spotkałem w urzędzie, nie spotkałem na ścieżce zdrowia, nie spotkałem w przychodni, nie spotkałem w amfiteatrze.....itd.
Co do wspólnych znajomych.... może trzeba zweryfikować? Nic nie może przecież wiecznie trwać...><
Z drugiej strony - "co ma piernik do wiatraka" w przypadku "wspólnych znajomych"? - moje poglądy nie zmieniły się od lat i wyrażam głośno, co myślę.
Zmieniły się jedynie oceny, ale to proces, który generuje szeroko pojęta "zmiana", która następuje nie u mnie, tylko na zewnątrz.
Do tego jeszcze wiele czynników, ogólnie "jasnych i zrozumiałych" - może tylko nie dla ograniczonych umysłowo...
Co tam jeszcze? Przypadek.... zacytuję więc mojego "ulubieńca:
"Jam jest Zaratustra, bezbożnik: przypadkowe nawet zdarzenia przegotowuję we własnym garnku. I wówczas dopiero, kiedy mi się ugotowały, rad je pożywam jako swój pokarm.
I zaprawdę, niejeden przypadek zbliżał się do mnie władczo: lecz bardziej jeszcze władcza przemawiała doń ma wola...."
Dobranoc....
robert
mało mnie interesuje, co zrobisz i czy będziesz patrzył na "moja zmianę" i jakie będą wnioski - jak masz za dużo czasu wolnego, to możesz i do mnie przyjechać i np. płot pomalować ze mną - nie zdążę przed zimą. Pogadamy przy okazji I MNIE ZWERYFIKUJESZ . Kogo nazywasz i jak to Twój biznes. Kto jest be to już subiektywna sprawa każdego jak widać na forum. Różne kryteria do oceny. Każdy ma swój pogląd i tyle. Ja mam swój - ale rozumiem innych. Nie rozumiem tylko kogoś, kto chce mnie oceniać >< Buziaki
babet
Mieszkanie komunalne zostało panu Wojdakowi przydzielone niezgodnie z obowiązującym prawem o przyznawaniu mieszkań komunalnych? Przydzielał to mieszkanie panu Wojdakowi obecny Burmistrz Jańczuk .
mania
Ło Matko, o jakie mieszkanie komunalne chodzi? Ktoś kandydata uwięził? Kto i dlaczego?