rondo
P.Mixiorku, to nie złośliwości, to bardziej sarkazm. Ja uważam, że aby radny korzystał z maila w relacji z mieszkancami, to mu wcale słuzbowy laptop nie jest potrzebny. A ci radni, na których adresy Pan czeka, wiedzą, że Pan czeka ?
Szczerze? Uważam, że skrzynka gminna powinna być na gminnym kompie. Tak jak firmowa jest na firmowym komputerze, smartfonie. Owszem, mam też możliwość logowania przez przeglądarkę ale korzystam rzadko. To tak w kwestii strategicznej
w firmach mogą być konkretne instrukcje, do których trzeba się stosować. Jest to zależne jak bardzo dana firma chroni swoją pocztę, materiały przed "innymi". W naszym urzędzie też mogą być takie procedury.
Znam firmy gdzie ludzie mieli duże problemy (nagana itp.) za to, że nie stosowali się do procedur bezpieczenstwa. Tyle, że były to "firmy", które miały co chronić lub wynikało to z ich "statutowej" działalności stąd taka polityka.
O ile pamiętam to jest Pan pod wrażeniem uroku naszego wielkiego sąsiada zza wielkiej kałuży. Polecam w tym temacie:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/byly-szef-cia-skonczy-z-zarzutami,504782.html
A skąd Ci Radni mają wiedzieć, że ja czekam?