dość dobrze to słowo klucz....mogłyby zdecydowanie lepiej...tylko to kolejny temat, do którego trzeba przekonać Burmistrza...ale od tego jest inny wątek i...póki co jeden napierający radny...
Wsie, w których działają/ działały bieda przychodnie są dość dobrze skomunikowane busikami
Nie złożyłem żadnej, lecz póki co składałem wnioski do Burmistrza na kancalarię, gdyż nie uważałem, bu sprawy incydentalne musiały nosić znamina interpelacji, która powinna dotyczyć spraw i stotnych dla całej gminy.Jednak teraz chyba będę zmuszony, bo nie składając interpelacji będę odbierany jako radny niedziałający i nic nie robiący A tak poważniej trochę.Są sprawy niewygodne, ale ważne i kluczowe dla gminy.Pytanie na ile interpelacja Radnego zmieni ich bieg, jeśli będzie miała charakter jednorazowego upomnienia się o istotne kwestie?
Mixiorek
200 dni samorządu, 21 radnych, 11 interpelacji.
Mixiorek
Czy Burmistrz jest zobowiązany prawem/ regulaminem do odpowiedzi na pismo, które składa Pan przez kancelarię? Wydaje mi się, że na interpelację musi być odpowiedź do tego w konkretnym czasie. Nie jestem pewien czy w tym pierwszym trybie też tak jest. No i na pewno urząd nie będzie sam z siebie publikował pism, które wpływają do kancelarii.
i jeszcze przez cyklistów! ;-)
ale może sie troszkę "omsknąć" ze względu na urlopy, "chorą" Pocztę Polską i gradobicie...grinning smiley
Mixiorek
Czy Burmistrz jest zobowiązany prawem/ regulaminem do odpowiedzi na pismo, które składa Pan przez kancelarię?.