Tyrt
rejestracja nastąpiła przed wyborami -- i co? nie mogę się wypowiadać, a posty się odnoszą tylko kwestii wyborczych bo są wybory i nie wypowiadam się na inne tematy. Czy będę? Nie wiem, może nie może tak, a może zamilknę.
W kwestiach wyborczych wypowiada się najwięcej osób. Szkoda, że już na tematy merotorycznie ważniejsze oraz z punktu widzenia żywotnych interesów naszego miasta i gminy zdecydowanie mniej. Oczywiście wybory z punktu widzenia Konstancina-Jeziorny są także bardzo ważne. Tyle, że cała masa ważnych spraw rozgrywa się między wyborami, które są stety/ niestety co 4 lata.
Te forum to chyba nie kółko wzajemnej adoracji.
Wręcz przeciwnie. Wystarczy czytać uważnie by wiedzieć kto adoruje, kto krytykuje rzeczowo, kto krytykuje "na rympał", kto krytykuje i kasuje posty, kto został samozwańczym kandydatem na Burmistrza w 2011 roku i wiele innych rzeczy. Uważam, że jak na ilość mieszkańców na samym forum udziela się stanowczo za mało osób. Zaledwie garstka. Oczywiście się też osboby, które na forum nie mają nawet konta a zrobiły społecznie i nie tylko całą masę dobrej dla naszej gminy roboty.
To na tym forum, w jedynym mi znanym miejscu w sferze publicznej znaleziono i wytknięto wiele błędów UMiGu (niezależnie kto stał/ stoi na jego czele). W tym m.in. tak jak wskazałem 27.10.2014 nieszczęsny wzór z SIWZ na ratusz. Tylko, że to wtedy pisano o aferze a nie o aferze przed II turą wyborów. Wystarczy spojrzeć w kalendarz by wiedzieć kiedy był 27.10, kiedy była I tura, kiedy będzie II tura.