Hammer, podajesz link, ale prawdopodobnie przeczytałeś tylko tytuł.
Planowana ustawa w 2015 r
cytuję:
Wstępnie zakłada się, że w skład Warszawskiego Związku Metropolitalnego mają wejść, poza Warszawą, także gminy z dziewięciu podwarszawskich powiatów. Wśród nich wszystkie gminy powiatu legionowskiego oraz większość z nowodworskiego. Na utworzenie metropolii będzie musiało się zgodzić 70 procent gmin z danego obszaru i 50 procent powiatów.
więc nie na "urrrra pajdiom w pierod" ale po konsultacjach z mieszkańcami.
Obecna ustawa mało brakowało, a wprowadzona by została od d... strony, czyli odgórnie. Ktoś wstrzymal to szaleństwo i dopiero niedawno rozpoczęto konsultacje, a pytania poza tymi na pierwszej stronie ankiety sa tak sprytnie ułozone, ze obojętnie który wariant wybierzesz i tak wychodzi, że wyjdzie to wszystkim prowincjuszom na dobre, albo pytania sondażowe - np. które z dziedzin sa dla Ciebie najważniejsze (zobacz w prezentowanym fragmencie)
niżej fragment ankiety, dostepnej w Internecie a także podawanej do wypełnienia przed kościołami (tak wynika z mapy na stronie)
- mam całą ankietę, ale nie chce mi się wklejac, bo kończy mi sie miejsce w fotosiku. Ciekawym mogę wyslać (kontakt na PW)
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2017-04-12 19:26 przez mania.