[
www.facebook.com][0]=68.ARBHBwRDhRczmSKComxvfd7o-S1Gkh5_DUEWNsPiWQwvoXdx4idvPiWeiD1KFiyt8LOdocKBPZKYwdox3xjXXc342jhAkT7LYuEySSiRmhtqapudz23z9v072TVoCndJjuRK_gfeRvUs9TRz0DjT9HSNXcMjWhAyMUE7Xg1-5f8RwmLgLSaD&__tn__=kC-R
"Tomasz Nowicki - Radny Konstancin-Jeziorna
13 września o 18:05 ·
Drodzy mieszkańcy,
Dziękuję za okazane poparcie i zaufanie i jednocześnie przepraszam, że mogłem zawieść nadzieje pokładane we mnie przez wiele osób.
25 lutego br. przekazałem decyzję opinii
publicznej dot. najbliższych wyborów. Oficjalnie tej decyzji nie zmieniłem, ani nigdzie tej zmiany nie ogłosiłem.
Nie zamierzam ubiegać się o stanowisko burmistrza ani o funkcję radnego. Przeszło 10-letnie działanie samorządowe było dla mnie wielkim doświadczeniem i lekcją prawdziwej samorządności. Jednak po zakończeniu studiów podjąłem decyzję, że czas na nowe wyzwania, niezwiązane na ten moment bezpośrednio z działalnością społeczną.
Bycie burmistrzem i pełnienie tej funkcji, jest bardzo odpowiedzialnym i czasochłonnym zadaniem. Ktoś, kto nie pełnił funkcji radnego czy z bliska nie przyglądał się pracy w urzędzie, nie może mieć pełnego spojrzenia, jak odpowiedzialna jest to rola.(...)"
"Ewa Wojas Kacprowicz:
Niniejszym pragnę oświadczyć, iż "pojawienie" się komitetu Komitet Wyborczy Wyborców Tomasza Nowickiego - z Inicjatywą zostało zainicjowane, założone i zarejestrowane z inicjatywy Pana Tomasza Nowickiego i za jego pisemną zgodą. Po zarejestrowaniu komitetu jednak Pan Tomasz zmienił zdanie i poinformował założycieli o chęci jego rozwiązania. Aktualnie Pan Tomasz jest na etapie zamykania komitetu, gdyż był jego inicjatorem.
Nam pozostaje spróbować uszanować jego decyzję i podziękować za dotychczasową pracę na rzecz Konstancina-Jeziorny."