Artek_Bartek
na inny fotel specjalisty, bez zadnego konkursu przesuneli...
Bez konkursu? Czyli identycznie jak kilka lat temu pewien pracownik wydziału dróg został kierownikiem innego wydziału?
Artek_Bartek
Dla mnie sytuacja...wieloznaczna...podszyta prowokacja....w ktorą Ksawery dal sie niestety wciągnąć...
Nie wiem czy prowokacja, ale to co padło podczas tej rozmowy ładnie obrazuje jak od środka wygląda lokalny samorząd. Z tego punktu widzenia nagranie niewątpliwie ma swoją wartość. Kto będzie chciał wyciągnie dla siebie wnioski.
Artek_Bartek
Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Nic.
O ile w ogóle do czegokolwiek dojdzie, to pójdzie do prokuratury, albo sądu w koszulce z napisem. Powie, że to polityczna sprawa, więc w razie czego najdalej podczas kasacji w sądzie najwyższym uniewinnią i dadzą odszkodowanie, szczególnie w kraju, w którym można się np. pomylić z roztargnienia i zwinąć do kieszeni czyjeś 50 zł na stacji benzynowej.
Artek_Bartek
Brzydzę się tą polityką na szczeblu gdzie jej być nie powinno...
To Daniel chce upolityczniać. Może mieć naciski. Zmuszą go i będzie musiał...
Ty się brzydzisz polityką, ale polityka nie brzydzi się zajmować Twoimi sprawami. Jak słucham tej rozmowy i tu Daniel, tam Zdzisław, tu Arek, to od razu przypominają mi się inne nagrania z nieco innymi imionami. Wszyscy się znają, rozumieją, pracują w pocie czoła. Tylko jak trzeba w gminach w powiecie wybudować trochę ścieżek rowerowych, to jakoś nie wychodzi...
Lokalnie nie powinno być politycznie, więc np. w takim Konstancinie jest apolityczne stowarzyszenie, które wypromowało burmistrza i 8 radnych.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2018-11-24 01:13 przez czaknoris.