Rozsądek i logika nakazują mi wesprzeć Pana w poglądach panieTomaszu, gdyż niekoniecznie to co ponad trzydzieści lat temu było napisane, a w kolejnych
latach powielane, musi być zapisane na następne xxxx.....lat i stwarzać uciążliwości dla wielu pokoleń.
Informacja o możliwości składania wniosków przez zainteresowane osoby i instytucje, z pewnością została opublikowana po to, żeby treść tych wniosków
była ewentualnie uwzględniona, przy zmianie Planu Przestrzennego Województwa Mazowieckiego i taką możliwość trzeba wykorzystać.
Podobnie jak Pan sądzę, że nie mają tu nic do rzeczy istniejące obecnie plany miejscowe,studium uwarunkowań i strategia gminy,
gdyż po wprowadzeniu ewentualnych zmian na naszym terenie przez Urząd Wojewódzki, dokumenty te będą nieaktualne.
Dziwi mnie, że pani burmistrz Gadomska jest innego zdania.
Radni, członkowie Rady Miejskiej niewątpliwie są reprezentantami mieszkańców (osób zainteresowanych) i mają prawo wypowiadać się w ich imieniu.
Natomiast UMiG z pewnością jest instytucją (chyba też zainteresowaną) i również powinien zająć stanowisko w sprawie, uwzględniając poprawę,
a nie pogorszenie standardu życia mieszkańców gminy.
Ponad to wydaje mi się, że skoro Marszałek Województwa przystępuje do zmiany Planu Zagospodarowania Przestrzennego, to w pierwszej kolejności
jest zainteresowany wprowadzeniem własnych zmian. Może warto zorientować się, czy będą one dotyczyć również naszego terenu.;)