Szymek wystarczy chwilkę pomyśleć;) Otóż zapewne będzie tak, że w stronę UmiGu w Klarysewie, będzie przystanek tam gdzie jest dla wszystkich, czyli dla 710 itd, zaś w stronę Bielawy zapewneL-14 będzie się zatrzymywał w Klarysewie na tym, który dotychczas służy jako przystanek tymczasowy dla 700 i 742. Przecież już tam jest słupek i chodnik ułożony, więc przystanek zostanie i po krzyku;).
W kwestii 742 wnioskuję o dodatkowy kurs czyli, żeby w tygodniu było ich 16. Otóż rano miedzy 6.15, a 7.15 rano, czyli tak z Brześc około 6.45, a dodatkowo o 21 z Warszawy. Napiszę wniosek do Burmistrza w tej sprawie, gdyż bardzo dużo ludzi prosi o te dwa kursy, których brakuje w rozkładzie. Tylko nie chodzi tutaj o przestawkę rozkładu, a o dołożenie kursu jednego, gdyż rano jest tłok w autobusach miedzy 6.15, a 7.15 i ciężko się zabrać, a jeszcze po nowym roku dojdzie Góra Kalwaria, zaś o 21 z Warszawy kurs by się przydał ze względu na zbyt dużą przerwę między 20, a 22. Jeżdżę codziennie 742 i ludzi sporo kończąc pracę choćby w Carefourze w Starej Papierni, muszą czekać do 22.27.Wg mnie korekty rozkładu nie dadzą wymiernego efektu, gdyż wówczas nawet uwzględniając postulaty o autobusy o 6.45 i o 21 musimy gdzieś zabrać, a wg mnie obecny rozkład tygodniowy jest optymalny. Poranne autobusy, łącznie z pierwszymi 4.18 z Góry i 5.32 już zabierają pasażerów, z czego na przystanku od osób słyszałem, że pierwsze kursy tak rano są jest genialnym posunięciem. Zaś od popołudnia mamy optymalnie ustawione kursy od 13.49 z Warszawy do końca dnia, łącznie z ostatnim o 23.30 którym też zdarza mi się wracać i pusty nie jechał nigdy, zawsze koło 20 osób wraca. Dlatego apeluję do Radnych, zwłaszcza Pana Tomasza i Pana Bogusława,by znalazły się pieniądze na dodatkowy kurs (pełną pętlę) w tygodniu. Drugi zaś mój postulat to o to, by w weekend ostatni kurs był później niż o 20.25 z Wilanowskiej, gdyż nie ma potem kompletnie jak wrócić!!!
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-30 21:23 przez Mario.