robert
Jak chcesz wygrać wybory na burmistrza w KJ?
Mówiąc prawdę. Wydaje mi się, że społeczeństwo gminy już na tyle jest świadome, że wolą prawdę niż kolejne obiecanki.
A jak oczekują obiecanek, to najwyżej nie będę burmistrzem

.
robert
Czy obiecasz nowe standardy zarządzania dające społeczności kontrolę nad władzami Gminy
Tak. Uważam, że potrzebna jest gruntowna zmiana zarządzania gminą. Na szczęście nie jestem "jednym z nich" więc nie mam najmniejszego sentymentu wywalenia __urzędasów__ na zbity pysk. __Urzędników__ szanuję i zapewniam, że moje zarządzanie byłoby dla nich korzystne nie tylko finansowo ale też i w zakresie spełnienia zawodowego.
robert
Czy odbudujesz, właściwie za promujesz i wykorzystasz uzdrowiskowy charakter naszej Gminy
Tak. To jest w mojej stopce. Oczywiście trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie jak ma wyglądać Uzdrowisko XXI i następnych wieków. Warszawa rozpycha się niemiłosiernie. Trzeba wielkiej dyscypliny aby nie dać się zaasfaltować. Ale trzeba też uczciwie powiedzieć, że jedyne co da się zachować to gminę w stylu CentralParku. Góra Kalwaria, Piaseczno, Warszawa będą się budować. Zabudują nas blokami dookoła i nie mamy na to wpływu. Będziemy jak ten właśnie CentralPark w Nowym Yorku
CentralPark
Dlatego warto już dzisiaj rozpocząć dyskusję czy warto walczyć o zaniechanie budownictwa na łąkach ? A może właśnie należy zacząć tam osiedlanie póki jeszcze mamy nad tym kontrolę. Niech to będą osiedla niskiej zabudowy, niech będą dobrze skomunikowane, i niech będą zaopatrzone w media. Potrzebna jest szeroka dyskucja której chciałbym jako burmistrz przewodzić.
robert
Czy zapewnisz (obiecasz) bieżącą wodę i dostęp do sieci kanalizacyjnej mieszkańcom wszystkich sołectw
A no właśnie. Pisałem na forum w innym miejscu, że nie mam tak silnego jak niektórzy przekonania, że zachowania naturalnego charakteru terenów wiejskich jest korzystniejsze dla gminy. Jak piszę powyżej i tak nas zabudują dookoła więc lepiej może samemu budować póki mamy kontrolę ?
Jednocześnie zapisać w pozwoleniach na budowę wymóg budowy mediów i __kontrolować__ wykonanie umów !!!
Tak - ja mam odwagę żeby się tym zająć.
robert
udając tworzenie strategii rozwoju dla całej Gminy?
No właśnie. Ostatnim przykładem strategii rozwojowej gminy jest płot na środku miasta. Ohydny płot przy ohydnym budynku ...
Ja sie nie boję stawiać ciężkie wymagania (np. w pozwoleniach na budowę), bo zależy mi na dobru mieszkańców i dobru gminy.
robert
Mam nadzieję, że weźmiesz udział.
Tak wezmę.
Ja się nie boję.
Nie cierpię na nicniemożność i nie mam litości dla darmozjadów i innych pasożytów.