Witam,
Z tego co sama próbowałam szukać, to również natrafiłam na informacje, że Hufiec Konstancin-Jeziorna został rozwiązany, a drużyny zostały "przydzielone" do Hufca Piaseczno. Niestety trudno mi było też znaleźć jakiś kontakt do nich i ślady, że prężnie działają. Ze swej strony mogę z ręką na sercu polecić szczep warszawski działający na terenie Wilanowa, Sadyby i Dolnego Mokotowa. Jest to Szczep 60 i 148 WDHiZ im. Tadeusza Zawadzkiego "Zośki". Mój syn należy do męskiej drużyny UFO. Z tego co wiem, to w ramach tego środowiska jest jedna lub nawet dwie gromady zuchowe. W dzisiejszych czasach naprawdę trudno znaleźć aktywny, ciekawie działający szczep/drużynę. Szczep 60 i 180 WDHiZ to bardzo fajni młodzi ludzie - szczerze kibicuję im - bo jako była harcerka doskonale wiem, ile trzeba poświęcić czasu na tego typu pracę społeczną - zwłaszcza teraz, kiedy dzieci mają o wiele więcej ciekawych zajęć pozalekcyjnych niż kiedyś. Wiem, że jutro tj. w sobotę 11 maja br. harcerze z UFO (być może że zuchy też) będą pomagać przy organizacji festynu w szkole SP 115 w Wilanowie - na pewno będzie można zasięgnąć od nich informacji, jak i gdzie działają gromady zuchowe. Link do strony szczepu: [
60i148.org]