Zmieniłam tytuł, bo krążą po mieścinie plotki, że jakiś prywaciarz wynajął robotników, którzy ścinali nadwyrężone drzewa nad zatoka Jana i że zamierza uruchomić tam tawernę i zalew.
Zatoka Jana należy do Skarbu Państwa, a w jego imieniu zarządza tym terenem RZG i WZMUW. Burmistrz zwrócił się do tych instytucji o pozwolenie na wykonanie prac porządkowych. Zostały wykonane jak już napisałam niżej przez Strażaków, kajakarzy i ZGK - myślę, że ku radości nas wszystkich, bo nareszcie widać i staw, i poprzednio odsłoniętą rzekę.
Do "prywaciarza" należy Imberfal (samo urządzenie wodne) oraz ciek wodny wzdłuż Al. Wojska
m
W piątek strażacy z OSP- Jeziorna porządkowali brzegi, zbierali pnie drzew podciętych przez bobry, usuwali krzaki, badyle, suche gałęzie, a kajakarze pod dowództwem p. Andrzejaka łowili śmiecie w nurcie naszej rzeki - uzbierali 15 dużych worków
Kilka zdjęć z nad zatoki Jana
Strażacy porządkują _______________________________________________młodzi znaczą teren

zatoka w trakcie porządkowania_______________________________________ i już posprzątana

Mam nadzieję, że SM postara się , żeby zniknął bałagan za salonem kosmetycznym, widoczny (w głębi) na ostatnim zdjęciu, a młodzież zamaluje swoje znaki
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-04-14 20:28 przez mania.