skeler
Film widziałem - bardzo dobre kino dla ludzi myślących.
dzięki chętnie obejrze z rodziną i nie dlatego żebym pochwalał taka postawe
Jan Salamucha
Link do filmu:
[www.youtube.com]
ale dlatego że warto pamiętać o tym co było , nawet jeśli nie jest to chwalebne dla calego narodu ( bez wzgledu na to kogo kto popiera czerwonych , czarnych, zielonych )
jojo
gloryfikuje się komunistycznych zbrodniarzy z za prokuratorskiego biurka
partia jak kazda inna , robiąca wode z mózgu ludziom , prawie niczym sie nieróżniąca działaniem od obecnie działajacych
Jan Salamucha
W PZPR Cię tak Maniu nauczyli?
skeler
Film widziałem - bardzo dobre kino dla ludzi myślących. A po dyskusji od razu widać, kto z wypowiadających się film widział, a kto tylko powtarza za tymi, którzy ich wyręczają w myśleniu ;-)
zanim zaczniesz obrażać ludzi "niemyślących" może przeczytaj ten tekst, który "niemyślący" autor napisał bardzo przemyślanie
skeler
Jak już napisałem, to film dla ludzi myślących
[larisaantipova.salon24.pl]
Z jednej strony, film jest bardzo dobry i zasługuje na nagrody. Z drugiej – film pokazuje „ludzkie oblicze” żydowskiej komunistki, która miała na sumieniu AK-owców. Ludzie na świecie nie znają naszej historii i mogą zacząć bredzić o „dylematach moralnych” albo o „trudnych wyborach”. Co jest też bardzo znamienne – w filmie ANI RAZU nie pada słowo „Niemiec”. Winnymi nieszczęścia Żydów są wyłącznie Polacy.
Bartek
Dostałeś ostrzeżenie za publiczne kłótnie i nieumiejętność dyskutowana, za wyzywanie ludzi itd.
Wolny człowiek .Tylko dlaczego Ci nie zazdroszczę tej "wolności". To komu musisz się tłumaczyć i za co udzielasz ostrzeżeń? Czy nie cała prawda całą dobę?
Bartek
Niestety tak się składa, że nie tobie muszę się tłumaczyć z tego, komu za co udzielam ostrzeżeń. Nie muszę i nie zamierzam